αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δεν άφησα να μας εξαγοράσουν, 2 χρόνια αφότου έφτιαξα το Facebook»: Ο Mark Zuckerberg μίλησε για τα μεγάλα «όχι» που σε πάνε μπροστά

«Γιατί δεν άφησα να μας εξαγοράσουν, 2 χρόνια αφότου έφτιαξα το Facebook»: Ο Mark Zuckerberg μίλησε για τα μεγάλα «όχι» που σε πάνε μπροστά

Ο Mark Zuckerberg επέστρεψε εκεί που ξεκίνησαν όλα. Στο Χάρβαρντ. Πριν από αρκετά χρόνια, εκεί, σε ένα φοιτητικό δωμάτιο, ο ίδιος δημιούργησε το Facebook. Στη συνέχεια παράτησε το πανεπιστήμιο για να φοσιωθεί στο εγχείρημα του. Τώρα πήγε να παραλάβει το πτυχίο του. Και έκανε μια σπουδαία ομιλία. Στην οποία μίλησε για τις αλλαγές που πρέπει να φέρουν οι νέοι στον κόσμο. Ενώ αναφέρθηκε και στις δικές του αναμνήσεις από το Χάρβαρντ.

Ανέφερε και κάτι ακόμα σημαντικό. Μίλησε, για την περίοδο λίγο μετά τη δημιουργία του Facebook. Τότε, πολλές μεγάλες εταιρίες τον προσέγγισαν, έτσι ώστε να εξαγοράσουν το δημιούργημα του. Ωστόσο, ο ίδιος είχε απαντήσει τότε με ένα μεγάλο «όχι».

«Δύο χρόνια αφότου δημιούργησα το Facebook, μερικές μεγάλες εταιρίες θέλησαν να μας εξαγοράσουν. Δεν ήθελα να πουλήσω. Ήθελα να δω αν μπορούσαμε να συνδέσουμε περισσότερους ανθρώπους» τόνισε ο Zuckerberg κατά την πρόσφατη ομιλία του στο Χάρβαρντ.

Και συνέχισε: «Είχαμε μόλις κατασκευάσει το πρώτο News Feed. Και σκέφτηκα ότι αν το λανσάρουμε αυτό, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο που μαθαίνουμε για το τι συμβαίνει στον κόσμο». Κι όμως, σε εκείνη την φάση, κανείς δεν ήταν υπέρ της τακτικής του Zuckerberg.

«Σχεδόν όλοι οι άλλοι ήθελαν να πουλήσω. Ένας σύμβουλος μου είχε πει μάλιστα, ότι αν δεν πουλούσα, θα μετάνιωνα για την απόφαση αυτή στην υπόλοιπη ζωή μου» σημείωσε ο Mr Facebook.

Το αποτέλεσμα τότε, ήταν να αποχωρήσουν σχεδόν όλα τα άτομα που υπήρχαν στην ομάδα διαχείρισης της πλατφόρμας. «Αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή μου στο Facebook. Πίστευα σε αυτό που κάναμε αλλά αισθανόμουν μόνος», τόνισε ο Zuckerberg και συνέχισε: «Αναρωτήθηκα αν ήμουν λάθος. Ένα παιδί 22 χρονών που δεν ξέρει πως λειτουργεί ο κόσμος».

Μετά από όλη τη διαδρομή του, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Τώρα, χρόνια αργότερα, κατάλαβα ότι τα πράγματα “είναι έτσι” όταν δεν υπάρχει η αίσθηση για κάποιον σπουδαιότερο σκοπό. Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά μαζί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =