αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δίνω στον εαυτό μου περιθώριο να αποτύχει 5 φορές κάθε ημέρα»: Μία CEO εξηγεί την ιδιαίτερη τακτική της

«Γιατί δίνω στον εαυτό μου περιθώριο να αποτύχει 5 φορές κάθε ημέρα»: Μία CEO εξηγεί την ιδιαίτερη τακτική της

Το μυστικό της επιτυχίας μπορεί να βρίσκεται στις αποτυχίες σας. Η Caroline Wanga, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Essence Ventures LLC, λέει ότι έφτασε στην εκπληκτική αυτή συνειδητοποίηση στα 30 της, αφού «αιχμαλωτίστηκε από την αποτυχία» για σχεδόν 20 χρόνια.

Σε εκείνο το σημείο της καριέρας της, η Wanga είχε επιτύχει ένα κατόρθωμα που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν, να γίνει υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εταιρείας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, της Target.

Ακόμα και τότε όμως, η ίδια συνήθισε να εστιάζει στις… αποτυχίες. Και να συγκρίνει τον εαυτό της με άλλους.

Μόλις η Wanga έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο καθόριζε και χειριζόταν τις αποτυχίες στη δουλειά, ανακάλυψε ότι το να ξεπεράσεις τον φόβο σου να κάνεις λάθη και να ανακάμψεις από μια αποτυχία είναι δύο από τα μεγαλύτερα εργαλεία που μπορείς να έχεις.

Εδώ είναι το «σούπερ απλό» τρικ που χρησιμοποιεί για να συνέλθει από την αποτυχία

Για να αποτρέψει αυτό που αποκαλεί «εσωτερικό σαμποτέρ» της, η Wanga δημιούργησε ένα… όριο αποτυχίας: Δίνει στον εαυτό της περιθώριο για 5 αποτυχίες την ημέρα. Μόνο αν φτάσει σε μια έ6η αποτυχία, τη θεωρεί κακή μέρα.

Δίνοντας στον εαυτό της την ελευθερία να αποτύχει, η Wanga αύξησε τηναντοχή της στο ρίσκο και έγινε πιο ανθεκτική όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

«Είναι φυσιολογικό να θυμώνεις όταν συμβαίνει μια αποτυχία, αλλά το θέμα είναι να μην χαρακτηρίζεις ολόκληρη την ημέρα σου ή ολόκληρη τη ζωή σου κακή, λόγω μίας αποτυχίας. «Έδωσα στον εαυτό μου την άδεια να τσαντιστώ όσο ήθελα κάθε φορά που θα γινόταν μια αποτυχία, αλλά αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να πω ότι είναι μια κακή μέρα μέχρι να συμπληρώσω 6, κάτι που μείωσε τη δύναμη που είχε η αποτυχία πάνω μου», εξηγεί.

Η Wanga συνιστά να ορίσετε ένα όριο αποτυχιών με το οποίο αισθάνεστε άνετα — μπορεί να είναι πέντε, αλλά όπως τονίζει, δεν υπάρχουν «μαγικοί αριθμοί» στην αποτυχία. Και να το τηρείτε, ανεξάρτητα από το πόσο απογοητευόμενοι είστε όταν κάνετε λάθη στη δουλειά.

Το να μάθεις να ανακάμπτεις γρήγορα μετά την αποτυχία μπορεί να είναι μία από τις πιο δύσκολες δεξιότητες για να κατακτήσεις, αλλά και ένα από τα πιο πολύτιμα πλεονεκτήματα που μπορείς να έχεις στην καριέρα σου, λέει η Wanga.

«Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να μοιράζονται ιστορίες που δείχνουν την τελειότητα τους, με τον τρόπο που θα ήθελαν να παρουσιάζονται τα πράγματα σε μια εμπνευσμένη ταινία κατασκευασμένη για την τηλεόραση», λέει η Wanga.

Και συνεχίζει: «Αν πεις μια ιστορία για τα επιτεύγματά σου και δεν υπάρχει καμία αναφορά για κάτι που πήγε στραβά, οι άνθρωποι που δεν είναι τέλειοι δεν θα πιστεύουν ότι η επιτυχία είναι εφικτή για αυτούς. Μακάρι περισσότεροι ηγέτες να ήταν ειλικρινείς σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους απέτυχαν. Μιλήστε για τους θριάμβους, αλλά και τις δοκιμασίες, γιατί η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχουν ανωμαλίες στον δρόμο προς την επιτυχία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − seven =