αρχικηVIRALΓιατί αυτοί οι ελέφαντες στην Κένυα έχουν κόκκινο χρώμα (ΦΩΤΟ)

Γιατί αυτοί οι ελέφαντες στην Κένυα έχουν κόκκινο χρώμα (ΦΩΤΟ)

Ο ελέφαντας, το μεγαλύτερο χορτοφάγο θηλαστικό που ζει σήμερα στη γη, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και συμπαθή ζώα της άγριας φύσης. Η εικόνα του είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, ενώ το χρώμα του ποικίλλει από ανοιχτό γκρι μέχρι σκούρο καφέ για τον αφρικανικό και τον ασιατικό ελέφαντα αντίστοιχα, με το κόκκινο να απουσιάζει, βέβαια, από τη χρωματική παλέτα. Δεν γεννιούνται, λοιπόν, κόκκινοι ελέφαντες στον πλανήτη γη.

Σύμφωνα με το perierga.gr, το φαινόμενο των κόκκινων ελεφάντων της Κένυας εμφανίζεται μόνο στο ονομαστό “Tsavo East National Park”, που δημιουργήθηκε το 1948 και βρίσκεται στην πόλη Voi, και η εξήγησή του δεν είναι και τόσο δύσκολη, εάν κάποιος μείνει στο χώρο και παρατηρήσει τις καθημερινές δραστηριότητες των ελεφάντων.

Το κατακόκκινο χρώμα στο δέρμα των ζώων οφείλεται στα λασπόλουτρα που κάνουν καθημερινά μέσα στο κοκκινόχωμα που υπάρχει παντού στο Πάρκο. Μικρά και μεγάλα ζώα κυλιούνται όλες τις ώρες της ημέρας στην κόκκινη λάσπη με αποτέλεσμα να παίρνουν αυτό το κόκκινο χρώμα. Το οποίο στη συνέχεια ξεραίνεται στο δέρμα τους με τον ήλιο και παραμένει εκεί μέχρι την… επόμενη βουτιά!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το Flickr

red_elephants_4

red_elephants_9

red_elephants_2

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 7 =