αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί αν ξεκινήσεις να βάζεις μικρούς στόχους σήμερα, θα έχεις καταφέρει περισσότερα ως το τέλος του έτους

Γιατί αν ξεκινήσεις να βάζεις μικρούς στόχους σήμερα, θα έχεις καταφέρει περισσότερα ως το τέλος του έτους

Ως παιδί, μάθατε πώς να βάζετε στόχους για να αποκτήσετε κάτι που θέλετε. Εάν θέλατε να αγοράσετε ένα νέο παιχνίδι όπως αυτό που έχει ο φίλος σας, σχεδιάζατε να βάζετε στην άκρη το χαρτζιλίκι σας μέχρι να έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε το παιχνίδι. Αυτό το απλό μάθημα ζωής σχετικά με τον καθορισμό μικρών στόχων για να έρθουν πιο σημαντικά αποτελέσματα, μπορεί να σας βοηθήσει στην ενήλικη ζωή σας.

Έχετε όνειρα που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα; Δυστυχώς, δεν υπάρχει μαγικό ραβδί που να τα κάνει να συμβούν. Χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός και «σπάσιμο» των μεγάλων στόχων σας σε μικρότερους για να πετύχετε οτιδήποτε. Κάθε βήμα σας φέρνει πιο κοντά στον προορισμό σας.

Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα να βάζεις μικρούς στόχους, και θα έχεις καταφέρει περισσότερα ως το τέλος του έτους. Εδώ είναι 5 λόγοι.

1. Ο δρόμος της επιτυχίας περιλαμβάνει μικρά βήματα

Ο μεγάλος Κινέζος φιλόσοφος Lao Tzu διακήρυξε ότι πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι 1.000 μιλίων. Αυτή η εμβληματική παροιμία ισχύει για τα ταξίδια καθώς και για την πρόοδο στη ζωής σας. Εάν στέκεστε… παγωμένοι και φοβάστε το μεγάλο ταξίδι, δεν θα πάτε πουθενά μέχρι να ξεκινήσετε να περπατάτε. Η διαίρεση των στόχων σας σε μικρούς στόχους κάνει την εργασία λίγο λιγότερο τρομακτική. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να χάσετε 75 κιλά για να είστε υγιείς. Αλλά ένας μεγάλος αριθμός μπορεί να είναι εκφοβιστικός για εσάς. Ωστόσο, θα μπορούσατε να σπάσετε τον τελικό αριθμό σε μικρότερους εφικτούς στόχους. Και να ξεκινήσετε σήμερα την προσπάθεια.

2. Ο καθορισμός μικρών στόχων σε κάνει να δράσεις άμεσα

Με κάθε επιτυχημένο βήμα, είστε πολύ πιο κοντά στην επίτευξη του ονείρου σας. Παίρνετε boost και εργάζεστε σκληρότερα για τα επόμενα βήματα. Είναι έτσι λιγότερο πιθανό να αποθαρρυνθείτε και να τα παρατήσετε. Επίσης είναι πάντα πιο εύκολο να ξεκινήσεις, όταν βλέπεις μπροστά σου ένα σκαλοπάτι, σε σύγκριση με το αν έβλεπες μπροστά σου ένα… ολόκληρο βουνό.

3. Καλύτερη εστίαση

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να προγραμματίσουν όπως κάνουν ορισμένες εταιρείες και να θέσουν στόχους πενταετίας. Αν και είναι αξιοθαύμαστο να προγραμματίσετε εκ των προτέρων για τόσο μακριά, μπορεί να είναι «βαρύ» για το μυαλό σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να θέσετε στόχους για τους επόμενους έξι μήνες, πόσο μάλλον για πέντε χρόνια. Φυσικά, μπορείτε να θέσετε στόχους για χρόνια στο μέλλον. Ίσως είστε στο πανεπιστήμιο τώρα και σχεδιάζετε μεταπτυχιακές σπουδές και μια επαγγελματική πορεία. Τέτοιοι στόχοι χρειαστούν χρόνο και προσεκτικό οικονομικό προγραμματισμό. Δώστε στον εαυτό σας καλύτερη εστίαση «σπάζοντας» αυτό το πενταετές σχέδιο σε ένα πλάνο 1 έτους ή ακόμα και μερικών μηνών. Είναι πολύ πιο εύκολο να εστιάσετε όταν έχετε ένα πλάνο 1 έτους, παρά όταν κάνετε σχέδια για… 5 χρόνια μπροστά.

4. Ο καθορισμός μικρών στόχων μπορεί να οικοδομήσει την αυτοπεποίθησή σου

Ο δρόμος προς τον τελικό προορισμό σου θα είναι μάλλον δύσκολος. Τι χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της διαδρομής; Μερικές μικρές νίκες που θα σου δώσουν ώθηση για την συνέχεια και θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση σου. Ετσι θα αντέξεις στον «μαραθώνιο».

5. Δημιουργούν ορόσημα

Αυτοί οι στόχοι σε μέγεθος… μπουκιάς σας υπενθυμίζουν πόσο μακριά έχετε ταξιδέψει. Μπορείτε να εκτιμήσετε τη σκληρή δουλειά σας και όλα τα εμπόδια που έχετε ξεπεράσει για να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β. Το να πάρετε μια ανάσα και να αναγνωρίσετε το Χ ορόσημο, χτίζει την αυτοπεποίθησή σας ως ένα άτομο που θέτει στόχους και τους εκπληρώνει. Τώρα, σκεφτείτε πώς αυτό το ορόσημο σας κατευθύνει για την συνέχεια. Εφόσον έχετε φτάσει τόσο μακριά με επιτυχία, ξέρετε τι χρειάζεται να κάνετε για να φτάσετε στη γραμμή τερματισμού. Μετρήστε τα μικρά ορόσημα στην διαδρομή και συνειδητοποιήστε ότι κάτι αντίστοιχο θα χρειαστεί για να επιτύχετε τις μεγαλύτερες αποστολές σας. Αυτά τα ορόσημα είναι απόδειξη της αποφασιστικότητας σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε τεχνικές επικοινωνίας για να «συνδεθείς» με ένα άλλο άτομο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + eighteen =