αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί έχω σταματήσει να ρωτάω στις job interviews ‘πες μου για τον αυτό σου’»: Εξηγεί ένας πετυχημένος CEO

«Γιατί έχω σταματήσει να ρωτάω στις job interviews ‘πες μου για τον αυτό σου’»: Εξηγεί ένας πετυχημένος CEO

Είναι μάλλον μια από τις ερωτήσεις που έχεις ακούσει τις περισσότερες φορές σε job interviews: «Πείτε μας κάτι για τον εαυτό σας». Κατά πολλούς θεωρείται μια δύσκολη ερώτηση. Αφού είναι πλήρως ανοιχτή και οι υποψήφιος μπορεί… να την πατήσει.

Φαίνεται όμως ότι στην εποχή μας δεν είναι η καλύτερη ερώτηση που μπορεί να κάνει ένας HR Manager.

«Μέσα στα 20 χρόνια που είμαι στο κομμάτι των προσλήψεων, πάντα ξεκίναγα τις Job interview με την ερώτηση ‘πείτε μας κάτι για τον εαυτό σας’. Ακόμα και τώρα είναι μια δημοφιλής ερώτηση, αφού μπορεί να σου δείξει τις προτεραιότητες που έχει ένα υποψήφιος», λέει ο CEO της Korn Ferry, Gary Burnison. Διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες προλήψεων στον κόσμο.

Ο πετυχημένος CEO, εξηγεί αμέσως μετά στο CNBC: «Πλέον ρωτάω κάτι διαφορετικό: Πάνω σε τι έχεις δουλέψει;».

Τα δεδομένα έτσι γίνονται πολύ πιο απλά. Ένας εργοδότης ή ένας HR Manager, αυτομάτως αποφεύγει ασαφείς απαντήσεις που θα μπορούσε να δώσει ο υποψήφιους του στιλ: «ομαδικός παίχτης», «εξαιρετικά αφοσιωμένος» ή «εστιασμένος στο αποτέλεσμα». Ναι, ένας υποψήφιος μπορεί να πει άπειρες τέτοιες πληροφορίες για τον εαυτό του, αν τον ρωτήσεις «πείτε μας κάτι για τον εαυτό σας».

Αντίθετα, με την ερώτηση που κάνει τώρα ο Gary Burnison, η συζήτηση πάει κατευθείαν… το ψητό. Και ο υποψήφιος πρέπει να μιλήσει για την δουλειά του και τα χειροπιαστά αποτελέσματα που έχει φέρει. Και αν είσαι υποψήφιος για μια δουλειά, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος να μιλήσεις και για αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 13 =