αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓεωργιάδης: Πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης το «καλάθι του νοικοκυριού» – Όσοι το κορόιδευαν θα καταπιούν τη γλώσσα τους

Γεωργιάδης: Πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης το «καλάθι του νοικοκυριού» – Όσοι το κορόιδευαν θα καταπιούν τη γλώσσα τους

«Ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ο Fitch, ενώ περιμέναμε ότι θα μας κρατούσε σταθερούς, και ήταν ο μόνος που μας είχε δύο σκαλιά κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, μας αναβάθμισε τώρα, παρόλο που λόγω εκλογών αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, το περιμέναμε μετά τις εκλογές», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με την κίνησή του ο Fitch λέει ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, άρα στην ουσία προεξοφλεί τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προεξοφλεί ότι λόγω της νίκης της ΝΔ θα πάνε καλύτερα του αναμενομένου και τα οικονομικά της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το καλάθι του νοικοκυριού, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι γίνεται πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης. Μάλιστα ανέφερε ότι μετά τη Γαλλία, παρόμοιο καλάθι με τη χώρα μας ετοιμάζει και άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, όταν ανακοινωθεί ποια χώρα είναι, όσοι κορόιδευαν το καλάθι θα καταπιούν τη γλώσσα τους, εκτιμώντας ότι τους επόμενους 2 μήνες οι τιμές στα προϊόντα θα πέσουν.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον λαό, οι τιμές των προϊόντων, οι δουλειές, οι συντάξεις, αλλά για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή δεν είχε να μας πει κάτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Μόλις 1 στους 10 καταναλωτές είναι ικανοποιημένος με το «Καλάθι του νοικοκυριού»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 7 =