αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες βγαίνουν αργά… γιατί δουλεύουν όλη μέρα- Τώρα έρχεται και η 6ημερη εργασία

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες βγαίνουν αργά… γιατί δουλεύουν όλη μέρα- Τώρα έρχεται και η 6ημερη εργασία

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ της Γερμανικής Seudeutsche Zeitung (SZ) για τα νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά εργασίας. Με το Μέσο να εστιάζει στο πόσες ημέρες και ώρες δουλεύουμε.

«Οι επτά ημέρες είναι ο κανόνας το καλοκαίρι, ειδικά στα τουριστικά θέρετρα. Από την επόμενη εβδομάδα όμως θα επιτραπεί η έκτη εργάσιμη μέρα και στη βιομηχανία και σε ορισμένους άλλους κλάδους π.χ. τις τράπεζες (…) Η ελληνική κυβέρνηση θέλει έτσι να φέρει ‘από την παραοικονομία στη νομιμότητα’ αυτό που ήδη συνέβαινε σε πολλές εταιρείες, σύμφωνα με το Υπ. Εργασίας», αναφέρει το ρεπορτάζ και συνεχίζει:

«Θέλει επίσης να αντιμετωπίσει την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων στην Ελλάδα εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό (…) Η κριτική της αντιπολίτευσης είναι σαφής: φοβάται ότι με τον νέο νόμο θα αναγκαστούν οι εργαζόμενοι σε υπερωρίες».

«H εβδομάδα των πέντε ημερών πεθαίνει», σχολίασε στη Deutsche Welle ο Άρις Καζάκος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου από τη Θεσσαλονίκη.

Η εφημερίδα συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Δεν είναι μυστικό ότι ήδη οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς, για παράδειγμα (…) Όταν οι Γερμανοί τουρίστες περπατούν στην Αθήνα το βράδυ, συχνά εκπλήσσονται από το πόσο αργά πηγαίνουν οι άνθρωποι στις ταβέρνες, όταν βέβαια μπορούν να πληρώσουν το φαγητό έξω. Το καλοκαίρι συχνά δεν τρώνε πριν τα μεσάνυχτα. Ο λόγος είναι είναι ότι απλά δεν έχουν χρόνο νωρίτερα»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =