αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓερμανία: Η υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους πολίτες να αποθηκεύσουν βασικές προμήθειες σε τρόφιμα

Γερμανία: Η υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους πολίτες να αποθηκεύσουν βασικές προμήθειες σε τρόφιμα

«Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι με βασικές προμήθειες στο τρόφιμα», συμβουλεύει η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φάζερ.

«Για την περίπτωση», όπως είπε χαρακτηριστικά, «κυβερνοεπιθέσεων ικανών να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού». Μιλώντας στην Handelsblatt, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε επίσης σε ειδική λίστα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

«Εάν το ρεύμα κοπεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι μια προμήθεια έκτακτης ανάγκης», είπε. Η λίστα περιλαμβάνει λεπτομερώς τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάθε Γερμανός πολίτης στο σπίτι του για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, απαραίτητες προμήθειες για ένα άτομο θεωρούνται:

– 10 λίτρα σε νερό και υγρά

– 3,5 κιλά σε σιτηρά/ ψωμί/ πατάτες/ ζυμαρικά/ ρύζι

– 1,5 κιλά κρέας/ ψάρι/ αυγά

Σε κάθε περίπτωση, η Νάνσι Φάζερ συνέστησε την αποφυγή πανικού και την σταδιακή δημιουργία αυτών των προμηθειών, προκειμένου να αποφευχθούν συνωστισμοί και άδεια ράφια ή ελλείψεις τους προμηθευτές. «Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για δέκα ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε.

Επιπλέον επισήμανε εκ νέου την σημασία της Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας: «Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου».

Όπως τόνισε, πρέπει να γίνει κατάλληλος έλεγχος για να βρεθούν τα προστατευτικά μέτρα που είναι απαραίτητα, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =