αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓίνε αόρατος: Ο τρόπος για να επισκέπτεσαι Linkedin profiles χωρίς να σε «βλέπουν» οι χρήστες

Γίνε αόρατος: Ο τρόπος για να επισκέπτεσαι Linkedin profiles χωρίς να σε «βλέπουν» οι χρήστες

Το Linkedin είναι σήμερα το μεγαλύτερο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο. Το έχουμε ξανά πει. Τώρα θα εστιάσουμε σε μια λειτουργία που σίγουρα έχεις δει: Όταν κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σου, εσύ στην συνέχεια μπορείς να τον «δεις». Πηγαίνοντας στην σχετική καρτέλα που δείχνει το ποιοι χρήστες έχουν δει το προφίλ σου. Και μοιάζει χρήσιμο. Αφού κάποιος άνθρωπος που σε έχει αναζητήσει στο Linkedin, πιθανότατα σε ενδιαφέρει επαγγελματικά. Ταυτόχρονα όμως, θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιοι χρήστες έχουν «κρυμμένη» την ταυτότητα τους. Δηλαδή, βλέπεις ότι κάποιος έχει δει το προφίλ σου, αλλά δεν μπορείς να δεις ποιος.

Είναι μια λειτουργία που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορεί για παράδειγμα να είσαι εργαζόμενος σε μια εταιρία, και να μην θέλεις να μαθευτεί ότι τσεκάρεις… τα προφίλ των HR Managers άλλων εταιριών, για μια πιθανή «μεταγραφή». Το σημαντικό εδώ, είναι μπορείς και εσύ να ενεργοποιήσεις αυτή την «αόρατη» λειτουργία, με μερικά κλικς.

Αυτό που έχεις να κάνεις αρχικά, είναι να πατήσεις το βελάκι, κάτω από τη λέξη «Me», πάνω δεξιά στην homepage. Στην συνέχεια πήγαινε στην καρτέλα Settings & Privacy. Επέλεξε μετά την καρτέλα Privacy. Στα δεξιά, πήγαινε στην κατηγορία ‘How others see your LinkedIn activity’. Κλικ στο Profile viewing options. Και εκεί πάτα μια από τις 3 επιλογές. Ανάμεσα τους είναι και αυτή που σε κάνει πλήρως «αόρατο» (τρίτη στη σειρά). Σημειώνεται, ότι τα συγκεκριμένα βήματα μπορούν να γίνουν από το desktop.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + thirteen =