αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓέμισε με πλαστά 2ευρα η ελληνική αγορά- Πως μπορείς να τα καταλάβεις

Γέμισε με πλαστά 2ευρα η ελληνική αγορά- Πως μπορείς να τα καταλάβεις

Πολλά πλαστά κέρματα των 2 ευρώ κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Μάλιστα πρόκειται πολύ καλές αντιγραφές, με αποτέλεσμα τα πλαστά κέρματα να περνούν απαρατήρητα αν τα κοιτάξεις με γυμνό μάτι. Πιο εύκολα μπορούν να διακριθούν στο μικροσκόπιο.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε ένα γνήσιο και ένα πλαστό κέρμα; «Πρώτον είναι διαφορετική η χρωματική υφή τους, δεύτερον οι εγχαράξεις τους, στο γνήσιο κέρμα είναι πολύ καλύτερες ποιοτικώς σε σύγκριση με το άλλο κέρμα. Οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες και το βάρος τους είναι κοντά» ανέφερε στην εκπομπή Live News του Mega, η αστυνόμος Α’, Εμπειρογνώμονας σε θέματα πλαστότητας, Αφροδίτη Ντέλλα. Όπως φαίνεται και στις εικόνες μέσα από τα εργαστήρια το χρώμα του παραχαραγμένου 2ευρου είναι ελαφρώς πιο ξεθωριασμένο, σε αντίθεση με του γνήσιου. Στην περίπτωση που ούτε τότε καταλάβει κάποιος τη διαφορά, η λύση είναι ένας απλός μαγνήτης.

«Αν δεν το καταλάβει εξόφθαλμα δεν μπορεί να κάνει κάτι. Με το μαγνητάκι, το γνήσιο είναι ελαφρώς μαγνητικό. Το άλλο κέρμα όμως είναι ισχυρά μαγνητικό», πρόσθεσε η κ. Ντέλλα.

Οι παραχαράχτες που τα τελευταία χρόνια θέτουν σε κυκλοφορία νομίσματα των δύο ευρώ βασίζονται στον διάτρητο έλεγχό τους. «Δεν έχουν φτάσει στην τελειότητα, πατάνε στο γεγονός ότι το κέρμα δεν έχει έλεγχο, δηλαδή δεν έχει τον έλεγχο που έχει το αντίστοιχο χαρτονόμισμα. Τα μαγαζιά, τα καταστήματα, δεν έχουν μηχανές ελέγχου γνησιότητας των κερμάτων», ανέφερε η κ. Ντέλλα.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο της εκπομπής Live News.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =