αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒrain Regain: Ένα project που θέλει να φέρει πίσω τους Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό

Βrain Regain: Ένα project που θέλει να φέρει πίσω τους Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό

Περισσότεροι από 450.000 Έλληνες oι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι υψηλής πανεπιστημιακής μόρφωσης αναγκάστηκαν την τελευταία δεκαετία να αναζητήσουν εργασία εκτός Ελλάδας. Μπορεί η Ελλάδα να επαναπατρίσει αυτό το ανθρώπινο κεφάλαιο;

Αυτό θα επιχειρήσει να κάνει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Ελληνικές Ρίζες”, μέσω της πρωτοβουλίας “Βrain Regain” την οποία στηρίζουν 16 μεγάλες ελληνικές εταιρείες. Πώς; Με την παροχή mentoring σε Έλληνες εργαζόμενους του εξωτερικού που διερευνούν την πιθανότητα επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Όπως ειπώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα στελέχη των 16 εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία “Βrain Regain” θα αναλάβουν την καθοδήγηση Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από συζητήσεις μαζί τους, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές ευκαιρίες συνέχισης της καριέρας τους.

Όπως υποστήριξαν είναι ώριμες οι συνθήκες για μια προσπάθεια ανάκτησης αυτού του ανθρώπινου κεφαλαίου που έφυγε, ενώ τόνισαν πως η συνέπεια της φυγής ταλέντων και επαγγελματιών είχε σοβαρό αντίκτυπο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα και στην οικονομία. Η διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου έχει πλήξει και την κατανάλωση.

Την πρωτοβουλία “Βrain Regain” στηρίζουν οι εξής εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, T.E.MES, ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy. Η αρχική ιδέα σχεδιάστηκε από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κεσεντέ (πρόεδρο ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε), Ευάγγελο Μαρνέρη (Διευθύνοντα Σύμβουλο AIMS International Hellas A.E.), Γιάννη Παπαχρήστου (Γενικό Διευθυντή Ελλάδας-Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον), Θεόδωρο Κοτιώνη (Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ogilvy Greece) και Στάθη Ποταμίτη (Διευθύνοντα Εταίρο, PotamitisVekris Law Partnership).

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + two =