αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒόλος: 37χρονος επενδυτής πουλούσε… σίγουρα κέρδη και απέσπασε 82.000 ευρώ από τα θύματα του

Βόλος: 37χρονος επενδυτής πουλούσε… σίγουρα κέρδη και απέσπασε 82.000 ευρώ από τα θύματα του

Για απάτη κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται ένας 37χρονος Βολιώτης, ο οποίος έπεισε πέντε επιχειρηματίες, ότι είναι επενδυτής και ότι έχει λογισμικό επενδύσεων που δίνει μόνο κέρδη, με αποτέλεσμα να τους πάρει 82.000€.

Ο 37χρονος θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου το 2023, ενώ η εξαπάτηση έγινε στο χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2019 έως 7 Απριλίου 2020.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο φερόμενος ως δράστης προσέγγισε οικονομικά εύρωστους Βολιώτες και με τις γνώσεις που διαθέτει στα λογισμικά προγράμματα υπολογιστών και μέσω μιας εταιρείας που κατείχε ο ίδιος με έδρα της Αγγλία, τους έπεισε να κάνουν αγοραπωλησίες συναλλάγματος και εκείνος καρπώθηκε τα χρήματα τους.

Οι πέντε Βολιώτες επιχειρηματίες αλιεύτηκαν από τον φερόμενο ως δράστη, αφού αναζητούσαν τρόπο να επενδύσουν τα χρήματά του και στην θέα ενός επίσης Βολιώτη, πολλά υποσχόμενο “επενδυτή” του έδωσαν συνολικά από τον Οκτώβρη του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020 74.170 ευρώ (φέρεται να απέσπασε 17.000 ευρώ περίπου από τον έναν, 11.000 ευρώ από τον δεύτερο, 20.000 ευρώ από τον τρίτο, 12.000 και 13.000 € αντίστοιχα από τον τέταρτο και τον πέμπτο. Ωστόσο από την ολοκλήρωση της δικογραφίας προκύπτει ότι συνολικά τους απέσπασε ποσό 82.000 ευρώ.

Οι πέντε επιχειρηματίες, μέσω υπολογιστή έβλεπαν τις αποδόσεις των επενδύσεων που έκανε ο 37χρονος για λογαριασμό τους (μέσω εφαρμογής που εγκατέστησε ο ίδιος στον υπολογιστή τους) και μάλιστα αρχικά κατέγραφαν άνοδο για κάποιους μήνες. Αργότερα παρουσίασαν ζημιές, οπότε και ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, αφού η συμφωνία έλεγε ότι μόνο κέρδη θα είχαν οι επενδύσεις.

Οι πέντε επιχειρηματίες κάποια στιγμή είδαν να εκτινάσσεται το ποσό της επένδυσης και να φτάνει στα 220.000 ευρώ, ζήτησαν τα κέρδή τους, ο 37χρονος δεν τα έδωσε με διάφορες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα να μαλώσουν και να στραφούν στην Αστυνομία, που μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι όντως είχε πάρει σταδιακά από τους λογαριασμούς τους, το ποσό των 74.170 ευρώ.

Τους έβαλε να υπογράψουν νομικά έγγραφα

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, αρνείται ότι τους εξαπάτησε και υποστηρίζει ότι οι πέντε επιχειρηματίες έχουν υπογράψει νομικά έγγραφα περί επενδύσεων, ενέργεια που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματά τους κάνοντας αγωγές και κακώς τον διώκουν ποινικά.

Άλλη μία υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον 37χρονο

Σε βάρος του 37χρονου έχει κατατεθεί άλλη μια καταγγελία για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, αφού φέρεται να εξαπάτησε Βολιώτη από τον οποίο απέσπασε χρηματικό ποσό 170.000 ευρώ. Όταν έγινε η καταγγελία ήδη ο 37χρονος διώκονταν για την εξαπάτηση των “5”. Ουσιαστικά πρόκειται για διαφορετικές δικογραφίες, αλλά με κατηγορούμενο το ίδιο πρόσωπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seventeen =