αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒρούτσης: Νοιαζόμαστε για τους εργαζομένους και τα δικαιώματα τους

Βρούτσης: Νοιαζόμαστε για τους εργαζομένους και τα δικαιώματα τους

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω ΠΝΠ και προβλέπει την δυνατότητα για μείωση μισθών 50% στις επιχειρήσεις, με παράλληλη μείωση ημερών εργασίας μέσα στον εκάστοτε μήνα. Ένα μέτρο που αναμένεται να έχει 6μηνη ισχύ.

Μιλώντας στο Αθηναικό Πρακτορείο, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, χαρακτήρησε τα νέα μέτρα «Έκτακτα, προσωρινά, αλλά αναγκαία, είναι τα μέτρα που λαμβάνουμε για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας απέναντι στον κίνδυνο της κατάρρευσης».

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις που διατυπώνονται για το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, ο υπουργός Εργασίας απαντά, μεταξύ άλλων: «η πρωτοφανής παράλυση στην οποία εξαναγκάζει την οικονομία η οργανωμένη αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επιπολαιότητες και λαϊκισμούς: νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, δεν αδιαφορούμε για τις επιχειρηματικές ανάγκες και τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Τους θέλουμε όλους όρθιους την επόμενη μέρα. Προτιμούμε την εργασία από την ανεργία. Προτιμούμε να υπάρχουν ζωντανές επιχειρήσεις, ειδικά μικρομεσαίες, την επόμενη μέρα, παρά καθόλου επιχειρήσεις».

Γενικότερα για το θέμα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι, από την πρώτη στιγμή, ο πρωθυπουργός έθεσε ως κορυφαία προτεραιότητα το αγαθό της υγείας. «Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και τον άνθρωπο. Να διασώσουμε τις θέσεις εργασίας» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης, περιγράφοντας αναλυτικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των θέσεων εργασίας και τη σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας, καθώς και τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την ύπαρξή τους και την επόμενη μέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 10 =