αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βρείτε μια οποιαδήποτε δουλειά και μη μένετε με τους γονείς σας»: Η συμβουλή ενός business expert στους Millennials

«Βρείτε μια οποιαδήποτε δουλειά και μη μένετε με τους γονείς σας»: Η συμβουλή ενός business expert στους Millennials

Είναι ένα σκηνικό που το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Πολλοί νέοι -ακόμα και 30 ή 35 ετών- συνεχίζουν να μένουν με τους γονείς τους. Περιμένοντας να βρουν μια καλή θέση εργασίας που θα τους επιτρέψει να ανεξαρτητοποιηθούν. ‘Η γιατί απλά θέλουν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα.

Ο γνωστός business expert, Marcus Lemonis, μετά από μια μακρά διαδρομή ως επιχειρηματίας και επενδυτής έχει να δώσει 1+1 συμβουλές στους Millennials. Και τους καλεί να διαφοροποιηθούν από το παραπάνω μοντέλο.

1# Βρείτε μια οποιαδήποτε δουλειά. «Βρείτε μια οποιαδήποτε δουλειά, για να μπείτε σε ένα πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που θα ξεκινά την Δευτέρα με το πρωινό ξύπνημα και θα φτάνει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ», εξηγεί ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής.

Και προσθέτει κάτι ακόμα: Η πρώτη σου δουλειά δεν πρέπει να είναι στην οικογενειακή επιχείρηση. «Δούλεψε για κάποιον άλλο. Για κάποιον που μπορεί να σε απολήσει» τονίζει. Το πάει μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, και προτείνει να βρεις μια δουλειά ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

2# Μην μένετε με τους γονείς σας. Μπορεί πολλοί Millennials να επιλέγουν να μείνουν με τους γονείς τους ως μεγάλη ηλικία, ωστόσο όπως εξηγεί ο Lemonis το να βγεις στον έξω κόσμο είναι μια καλύτερη επιλογή.

«Κάντε τα δικά σας βαρετά πλυντήρια, μαγειρέψτε το δικό σας φαγητό και βρείτε τη δική σας δουλειά. Πληρώστε τους δικούς σας λογαριασμούς σας» τονίζει. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα κι αν δεν μπορείς αν βρεις την δουλειά που ονειρεύεσαι σε αυτή τη φάση, προσπάθησε να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά. Ακόμα και με λίγα χρήματα. «Είναι καλύτερο από το να κάθεσαι σπίτι χωρίς να βγάζεις καθόλου χρήματα» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 20 =