αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βουτιά» 95% στα κέρδη της Adidas το πρώτο τρίμηνο του έτους

«Βουτιά» 95% στα κέρδη της Adidas το πρώτο τρίμηνο του έτους

Η Adidas ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις μειώθηκαν απότομα το πρώτο τρίμηνο και προειδοποίησε ότι το δεύτερο τρίμηνο αναμένει ακόμα μεγαλύτερες ζημιές εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ανήλθαν στα 31 εκατομμύρια ευρώ (33,5 εκατομμύρια δολάρια), μειωμένα κατά 95% σε σχέση με τα 632 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Επιπλέον, οι πωλήσεις μειώθηκαν περίπου 19% στα 4,75 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η πανδημία ανάγκασε την Adidas να προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων στην Ασία και τον υπόλοιπο  κόσμο εν μέσω περιοριστικών μέτρων που έχουν λάβει οι χώρες.

Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι αναμένει ακόμα μεγαλύτερες ζημιές στο δεύτερο τρίμηνο καθώς πάνω από το 70% των καταστημάτων της παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις στη Κίνα εξακολουθούν να ανακάμπτουν σταδιακά, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου σε νομισματικά ουδέτερη βάση αυξήθηκαν κατά 55% τον Μάρτιο.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, η Adidas είχε ρευστότητα 1,98 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − three =