αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Βουτιά» στην τιμή του Bitcoin

«Βουτιά» στην τιμή του Bitcoin

Σε νέα μεγάλη πτώση βρέθηκε το bitcoin καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα σε μια ακόμη ένδειξη αποστροφής κινδύνου στις αγορές. 

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα έφτασε να υποχωρεί έως τις $42.296, για να περιορίσει στη συνέχεια ένα μέρος της πτώσης. Στις 08.00 διαπραγματευόταν στις $47.600 καταγράφοντας πτώση 11%, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχωρούσε 17,4%, ενώ περιόρισε τις απώλειες στο 17,4%. Στο σύνολο του ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων έχασε περίπου το ένα πέμπτο της αξίας του, υποχωρώντας στα 2,2 τρισ. δολ. σύμφωνα με την CoinGecko. Οι διακυμάνσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων έρχονται εν τω μέσω μιας ευμετάβλητης περιόδου για τις αγορές. Η άνοδος του πληθωρισμού πιέζει τις κεντρικές τράπεζες να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική, απειλώντας τη ρευστότητα η οποία έχει οδηγήσει σε άνοδο ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων. 

Η παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού έχει επίσης οδηγήσει σε αποστροφή κινδύνου, στον απόηχο των ανησυχιών για το τι μπορεί να σημαίνει για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφουν πτώση πάνω από 4% από τα υψηλά τους το Νοέμβριο, ενώ τα ομόλογα των ΗΠΑ σημείωσαν ράλι. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =