αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒουτιά… στα βαθιά: Πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων στη Samsung γιατί έδειχνε ότι τα κινητά της αντέχουν να βουτήξουν σε πισίνα με νερό

Βουτιά… στα βαθιά: Πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων στη Samsung γιατί έδειχνε ότι τα κινητά της αντέχουν να βουτήξουν σε πισίνα με νερό

Πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στη Samsung από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών της Αυστραλίας (ACCC). Ο λόγος; Ο τεχνολογικός γίγαντας είχε δημιουργήσει διαφημιστικά σποτ που έπαιξαν τόσο στον τηλεοπτικό αέρα, όσο και online στον χώρο του Internet, αναφέροντας ότι 7 μοντέλα Samsung Galaxy είναι ανθεκτικά στο νερό σε βάθος 1.5m για 30 λεπτά και έδειχναν πτώσεις τους σε πισίνες και στη θάλασσα.

Αποδείχτηκε, όμως, ότι η αδιαβροχοποίηση που υπόσχεται η Samsung (και κάθε άλλος κατασκευαστής) ισχύει μόνο για «ατυχήματα» και χρήση σε γλυκό νερό, καθώς το αλμυρό ή χλωριομένο νερό μπορούν σχετικά γρήγορα να διαβρώσουν την υποδοχή φόρτισης. Η Samsung δέχτηκε το λάθος της και αποφάσισε να συμβιβαστεί με την ACCC για τους λανθασμένους ισχυρισμούς της και να πληρώσει πρόστιμο ύψους $14 εκατ., όπως και να προχωρήσει σε αλλαγές στο hardware και το λογισμικό των συσκευών για να αντικατοπτρίζεται με ορθότερο τρόπο η αδιαβροχοποίηση των συσκευών της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ACCC:

Αυτή η ποινή είναι μια καλή υπενθύμιση για τις επιχειρήσεις ούτως ώστε οι ισχυρισμοί για τα προϊόντα τους να μπορούν να επαληθευτούν και στην πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + sixteen =