αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Βουλιάζει» η Huawei: Για πρώτη φορά την ξεπέρασε η Xiaomi στις αποστολές και πωλήσεις smartphones

«Βουλιάζει» η Huawei: Για πρώτη φορά την ξεπέρασε η Xiaomi στις αποστολές και πωλήσεις smartphones

Η Strategy Analytics δημοσίευσε την αναφορά της σχετικά με την παγκόσμια αγορά smatphones για τον Φεβρουάριο του 2020. Για πρώτη φορά, η Xiaomi πέρα τη Huawei στις αποστολές και πωλήσεις smartphones, καθιστώντας την κινέζικη κατασκευάστρια την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο.

Στην κορυφή και πάλι η Samsung

Σύμφωνα με την έκθεση, εξαιτίας την πανδημίας του κορωνοϊού, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone τον Φεβρουάριο του 2020 παρουσίασαν πτώση σε ετήσια βάση της τάξεως του 38%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 62 εκατομμύρια κομμάτια. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις smartphone είδαν μείωση 39% σε ετήσια βάση, ποσοστό που ισούται σε 65 εκατομμύρια κομμάτια.

Αναλυτικότερα, οι αποστολές και πωλήσεις της Samsung μειώθηκαν κατά 13% και 17% αντίστοιχα. Παρ’ όλα αυτά, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια κατάφερε διατηρήσει την πρώτη θέση.

Η Apple κατέλαβε τη δεύτερη θέση, τόσο σε επίπεδο αποστολών όσο και πωλήσεων. Ο αμερικανικός κολοσσός είδε μείωση στις αποστολές και τις πωλήσεις 27% και 39%, αντίστοιχα.

Από την άλλη, η Xiaomi κατέκτησε την τρίτη θέση με μείωση στις αποστολές και πωλήσεις 32% και 29% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα. Ενώ η Huawei έπεσε στην τέταρτη θέση βλέποντας εντυπωσιακή μείωση τόσο στις αποστολές όσο και στις πωλήσεις. Συγκεκριμένα, η κινέζικη κατασκευάστρια κατέγραψε πτώσεις 69% και 60% σε ετήσια βάση, στις αποστολές και πωλήσεις smartphones αντίστοιχα.

Τέλος, την πεντάδα κλείνει η Oppo η οποία είχε μειωμένες αποστολές και πωλήσεις κατά 49% και 52% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 10 =