αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Βουλιάζει» η αγορά των σταθερών PC- Μόνο δύο κατασκευαστές σημείωσαν άνοδο το β’ τρίμηνο του 2017

«Βουλιάζει» η αγορά των σταθερών PC- Μόνο δύο κατασκευαστές σημείωσαν άνοδο το β’ τρίμηνο του 2017

Σύμφωνα με έκθεση της Gartner, τίποτα και κανένας -ούτε καν η Apple-  μπορεί να σώσει την PC αγορά από τον αφανισμό εφόσον η πλειοψηφία των κατασκευαστικών εταιρειών παρουσιάζει σημαντικές μειώσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017.  Ούτε η Apple μπορεί τελικά να σώσει την πτώση της PC αγοράς

H PC βιομηχανία από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 έχει υποχωρήσει 4,5%, με 61,1 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας έτσι το 11ο σε σειρά τρίμηνο που οι πωλήσεις παίρνουν την κάτω βόλτα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο τρίμηνο αποδίδει τον χαμηλότερο όγκο αποστολών μετά το 2007 αποδεικνύοντας έτσι ότι η PC αγορά πάει από το κακό στο χειρότερο.

Που οφείλεται η πτώση;

Σύμφωνα με την έκθεση, οφείλεται κυρίως στις υψηλές τιμές οι οποίες με την σειρά τους οφείλονται στις ελλείψεις συνιστωσών για DRAM, SSDs και LCD πάνελ.

Από τους έξι κορυφαίους κατασκευαστές, μόνο οι δύο καταφέρνουν να σημειώσουν ανάπτυξη, με την Acer και την Asus να παρουσιάζουν ισχυρές πτώσεις 10,3% και 12,5% αντίστοιχα. Οι αποστολές της Apple μειώθηκαν επίσης κατά 0,4% και της Lenovo κατά  8,4%. Την μεγαλύτερη αύξηση, ύψους 3,3%, σημείωσε η HP.

Οι πωλητές δεν θα μπορούσαν αυθαίρετα να αυξήσουν την τιμή των υπολογιστών, ειδικά στις μεγάλες επιχειρήσεις όπου η τιμή είναι συνήθως κλειδωμένη βάση σύμβασης η οποία συχνά διαρκεί  τρίμηνο ή έτος.

Γενικότερα στην αγορά η αύξηση των τιμών έχει μεγάλο αντίκτυπο καθώς οι αγοραστικές συνήθεις είναι πιο ευαίσθητες στις αυξήσεις των τιμών. Πολλοί είναι οι καταναλωτές που διατίθενται να αναβάλουν τις αγορές τους μέχρι να μειωθούν οι τιμές.

Οι περισσότεροι πελάτες μάλιστα αναμένουν την πτώση τιμών των premium PCs μέσα στους επόμενους μήνες δεδομένου ότι είναι πιθανή μια μικρή ανάκαμψη. Βέβαια, οι αναλυτές δεν δείχνουν τόσο αισιόδοξοι τονίζοντας ότι οι πωλήσεις του τρέχοντος έτους δεν θα ξεπεράσουν εκείνες του 2016.

Πηγή: Secnews.gr

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =