αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒλέπεις Netflix μέσω VPN; Τώρα η πλατφόρμα μπορεί να σε μπλοκάρει

Βλέπεις Netflix μέσω VPN; Τώρα η πλατφόρμα μπορεί να σε μπλοκάρει

Όπως ίσως θα γνωρίζεις, το Netflix αγοράζει τα δικαιώματα προβολής μιας σειράς ή μιας ταινίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πράγμα που εμποδίζει την εμφάνισή της στον κατάλογο μιας άλλης χώρας. Και μέχρι σήμερα, το VPN ήταν το πιο κατάλληλο μέσο για να ξεκλειδώσεις την προβολή του περιεχομένου σε χώρα που δεν ήταν διαθέσιμο. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Netflix εντατικοποιεί ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές του, κατά της χρήσης VPNs, μια κίνηση που επηρεάζει όλους.

Η μάχη του Netflix με τα VPNs

Σύμφωνα με το torrentfreak, το Netflix έχει αρχίσει να ενισχύει τα μέτρα που έχουν ως στόχο το μπλοκάρισμα των VPNs, κάτι που αρχίζει να εκνευρίζει του VPN χρήστες, είτε προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς, ή απλά ενδιαφέρονται για την ασφάλειά τους και για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα VPN.

Μέχρι σήμερα, ήταν εύκολο για τους περισσότερους χρήστες του Netflix χωρίς κάποιο VPN να αγνοήσουν αυτές τις προσπάθειες, καθώς δεν επηρέαζαν στο ελάχιστο τις προσπάθειές τους να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο που θέλουν. Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι σήμερα, καθώς σύμφωνα με διάφορα reports του διαδικτύου, πολλοί νόμιμοι χρήστες αναφέρουν ότι σχεδόν όλο το περιεχόμενο εκτός από τα Netflix Originals και κάποιες άλλες λίγες εξαιρέσεις, απουσιάζουν. Κάτι τέτοιο ακριβώς συμβαίνει όταν το Netflix κάνει flag μια IP διεύθυνση σαν VPN, ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιούν.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης στο Twitter ανέφερε ότι έχει προβλήματα θέασης region locked περιεχομένου σε δίκτυο κινητής ενώ από το Wi-Fi κανένα, με το σύστημα να του επισημαίνει ότι χρησιμοποιεί VPN. Το Netflix του επισήμανε να επικοινωνήσει με τον πάροχο για να διαπιστώσουν γιατί η IP έχει ταυτιστεί με χρήση VPN ή proxy.

Πηγή: Techmaniacs.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =