αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒιντεο: YouTuber έριξε αεροπλάνο σκόπιμα για να πάρει views- Είχε κάνει συμφωνία με χορηγούς

Βιντεο: YouTuber έριξε αεροπλάνο σκόπιμα για να πάρει views- Είχε κάνει συμφωνία με χορηγούς

Ενας YouTuber παραδέχτηκε ότι έριξε σκόπιμα ένα αεροπλάνο, προκειμένου να πάρει περισσότερες… προβολές στο YouTube.

Ο 29χρονος Τρέβορ Τζέικομπ δημοσίευσε στο YouTube το βίντεο όπου κατεγράφη η πτώση του αεροπλάνου τον Δεκέμβριο του 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν ατύχημα. Το βίντεο έχει σήμερα περισσότερες από 3 εκατ. προβολές.

Στο πλαίσιο διακανονισμού, ο 29χρονος παραδέχθηκε ότι γύρισε το βίντεο ως μέρος μιας συμφωνίας με χορηγούς. Πλέον, ο 29χρονος πιλότος και αλεξιπτωτιστής κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως ο 29χρονος πιλότος και αλεξιπτωτιστής συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά στην καταστροφή και απόκρυψη στοιχείων με σκοπό την παρακώλυση ομοσπονδιακής έρευνας.

Το επίμαχο βίντεο:

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Τρέβορ Τζέικομπ αναχώρησε από αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια με κάμερες τοποθετημένες στο μονοθέσιο αεροπλάνο του. Μαζί με τις κάμερες, είχε μαζί του ένα αλεξίπτωτο.

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά σχεδίαζε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος, όπως και τη συντριβή του αεροπλάνου», δήλωσαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Το αεροπλάνο έπεσε στον Εθνικό Δρυμό Los Padres 35 λεπτά μετά την απογείωση. Ο 29χρονος πήγε στο σημείο και ανέκτησε το βίντεο από το αεροπλάνο.

Ορισμένοι χρήστες του YouTube εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για το κατά πόσο ήταν ατύχημα η συντριβή, παρατηρώντας ότι ο πιλότος φορούσε ήδη αλεξίπτωτο, ενώ δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Ο 29χρονος ανέφερε τη συντριβή στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών. Αν και είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε πού έπεσε το αεροσκάφος, τελικά επέστρεψε με ελικόπτερο στο σημείο της συντριβής και ανέκτησε τα συντρίμμια, τα οποία αργότερα κατέστρεψε, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 11 =