αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒΙΝΤΕΟ: Αυτό συμβαίνει όταν τα ρομπότ αποκτούν τεχνητή νοημοσύνη- Δείτε τι έφτιαξε μια startup

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτό συμβαίνει όταν τα ρομπότ αποκτούν τεχνητή νοημοσύνη- Δείτε τι έφτιαξε μια startup

Ένα εντυπωσιακό βίντεο έχει γίνει viral στα social media τις τελευταίες ώρες. Σε αυτό βλέπουμε ένα έξυπνο ρομπότ. Πραγματικά έξυπνο.

Η startup ρομποτικής Figure AI δημοσίευσε ένα ενημερωτικό video με το ρομπότ Figure 01 να εκτελεί ένα νέο μοντέλο οπτικής γλώσσας (Visual Language Model – VLM). Και μοιάζει βγαλμένο… από ταινία.

Όπως θα δείτε, το ρομπότ μιλάει με ανθρώπινη φωνή, περιγράφοντας λεπτομερώς τα πάντα στο τραπέζι. Και δείχνει να… Καταλαβαίνει τα πάντα.

Η εταιρεία εξήγησε σε ανακοίνωσή της ότι το Figure 01 εφαρμόζει συλλογισμό “ομιλίας προς ομιλία” χρησιμοποιώντας το προ-εκπαιδευμένο πολυτροπικό μοντέλο VLM του OpenAI για την κατανόηση εικόνων και κειμένων και βασίζεται σε μια ολόκληρη φωνητική συνομιλία για να διαμορφώσει τις απαντήσεις του. Αυτό είναι διαφορετικό από το GPT-4 του OpenAI, το οποίο επικεντρώνεται σε γραπτές προτροπές.

Χρησιμοποιεί επίσης αυτό που η εταιρεία αποκαλεί “μάθηση χαμηλού επιπέδου χειρισμού με το χέρι”. Το σύστημα συνδυάζει ακριβείς βαθμονομήσεις εικόνας (μέχρι και σε επίπεδο pixel) με το νευρωνικό του δίκτυο για τον έλεγχο της κίνησης. “Αυτά τα δίκτυα λαμβάνουν ενσωματωμένες εικόνες στα 10hz και δημιουργούν ενέργειες 24-DOF (στάσεις καρπού και γωνίες αρθρώσεων δακτύλων) στα 200hz”, έγραψε η Figure AI σε μια ανακοίνωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 4 =