αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒγαίνουν στο σφυρί ακίνητα γνωστών ονομάτων του επιχειρείν- Πότε είναι ο πλειστηριασμός

Βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα γνωστών ονομάτων του επιχειρείν- Πότε είναι ο πλειστηριασμός

Γνωστά ονόματα του εγχώριου επιχειρείν καθώς και ακίνητα που τείνουν να γίνουν… μόνιμοι θαμώνες της πλατφόρμας e-auction επιφυλάσσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, στη λίστα των “παλαιών γνώριμων”  που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου είναι οι εγκαταστάσεις του πρώην Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκθέσεων & Προβολής (ΕΚΕΠ), το οποίο βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη σε αξία τιμή πρώτης προσφοράς μεταξύ αυτών που έχουν δρομολογηθεί για την τρέχουσα εβδομάδα καθώς έχει οριστεί στα 17,5 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την CEPAL Hellas. Πρόκειται για εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της οικογένειας Αλεξόπουλου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993 και για πολλά χρόνια φιλοξενούσε εκθέσεις από διάφορους κλάδους. Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό παραμένει κλειστό ενώ η τελευταία φορά που φαίνεται να χρησιμοποιείται εντοπίζεται στις αρχές του 2013 όταν λειτούργησε σαν Family Park. Το οικόπεδο, στο οποίο έχει ανεγερθεί το εκθεσιακό κέντρο, εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 12,5 στρεμμάτων ενώ οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο, εσωτερικό εξώστη, πρώτο και δεύτερο όροφο. Θυμίζουμε ότι αρχικά η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 6,598 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά από αίτηση ανακοπής της Intrum Hellas, που έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αυξήθηκε στα 17,8 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια μέρα (23 Φεβρουαρίου) βγαίνει στο σφυρί η πολυτελής κατοικία του Γεώργιου Γλου στην Καστέλα του Πειραιά με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,3 εκατ. ευρώ και με επισπεύδουσα την υπό ειδική εκκαθάριση Probank. Πρόκειται για μια τριώροφη οικοδομή, η οποία βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 329 τ.μ. Η κατάρρευση της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας ένδυσης Glou οδήγησε τον επιχειρηματία και τον αδελφό του Αντώνη σε δεινή οικονομικά θέση. Αυτό, άλλωστε δεν είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που βγαίνει σε πλειστηριασμό και συνδέεται με την οικογένεια Γλου. Συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό σφυρί θα “χτυπήσει” και για ένα ακίνητο, το οποίο περιλαμβάνει ισόγειο κατάστημα και ανήκε στην εταιρεία Γλου και εντοπίζεται στη Νέα Σμύρνη με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,4 εκατ. ευρώ και με επισπεύδουσα την CEPAL Hellas.

Μια ακόμη προσπάθεια για να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής γίνεται αυτή την εβδομάδα και για το εμβληματικό ξενοδοχείο Grand Chalet στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,28 εκατ. ευρώ. 

Επιπλέον, ανάμεσα στα “ηχηρά” σφυριά συγκαταλέγεται και ένα πολυτελές ακίνητο στη Μύκονο το οποίο ανήκε στην Calle Mar Κτηματική. Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,64 εκατ. ευρώ, πρόκειται για δύο κάθετες ιδιοκτησίες, οι οποίες είναι λειτουργικά ενωμένες και  αποτελούν μια ενιαία κατοικία στη θέση Αναβολούσα – Κανάλια στη δυτική πλευρά του νησιού των Ανέμων.

Τέλος, μέσα στους προσεχείς πλειστηριασμούς παρελαύνουν το project για παγοδρόμιο και αθλητικό κέντρο στο Μαρούσι της εταιρείας Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Ανώνυμος Εταιρεία Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,6 εκατ. ευρώ, το ξενοδοχείο Πίνδος στα Γρεβενά με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,24 εκατ. ευρώ καθώς και ακίνητο που κατείχαν οι εκδόσεις Ωκεανίδα, το οποίο βρίσκεται στα Εξάρχεια και πιο συγκεκριμένα στην οδό Δερβενίων και το οποίο βγαίνει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς τα 382 χιλ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =