αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒγαίνει πάλι στο σφυρί το ακίνητο του Καρούζου στους Αγίους Αναργύρους

Βγαίνει πάλι στο σφυρί το ακίνητο του Καρούζου στους Αγίους Αναργύρους

Νέο επεισόδιο πλειστηριασμών έρχεται να προστεθεί στο δίχως τέλος σήριαλ που σχετίζεται με την υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων, στην οποία πρωταγωνίστησαν ο Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα και η οποία απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας πριν περίπου 10 χρόνια.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής του δράσης, το ζευγάρι είχε επιδοθεί σε έναν ξέφρενο “χορό” αγοράς κτιρίων και οικοπέδων, τα οποία εντοπίζονταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας τόσο εντός Αττικής όσο και εκτός, όπως σε Πάτρα, Ηράκλειο και Κεφαλλονιά.

Ακολουθώντας το μοντέλο της ίδρυσης εταιρείας σχεδόν για κάθε ακίνητο, ο επιχειρηματίας και η πρώην σύζυγός του είχαν καταφέρει να χτίσουν ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα ζήλευε ακόμη και μια… ΑΕΑΠ καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αριθμούσε περίπου 200 ακίνητα.
Η κατάρρευση του ομίλου Καρούζου και το βαρύ κατηγορητήριο

Ωστόσο, οριστικό τέλος στο οικοδόμημα που είχε χτίσει ο Γιάννης Καρούζος και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα μπήκε όταν βρέθηκαν να κατηγορούνται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στην φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο όμιλος Καρούζου χρησιμοποιώντας κεφάλαια τα οποία προέρχονταν από φοροδιαφυγή υλοποιούσε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρεία.

Στη δικογραφία αναφερόταν ότι το ύψος των επισφαλών δανείων πλησίαζε τα 300 εκατ. ευρώ και το ποσό της φοροδιαφυγής άγγιζε τα 30 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, αρκετά από τα ακίνητα του ομίλου Καρούζου έχουν οδηγηθεί στο κατώφλι των πλειστηριασμών καθώς έφεραν υποθήκες και προσημειώσεις. Ανάμεσα σε αυτά που κατά τον τελευταίο χρόνο έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί, συγκαταλέγεται ένα εμπορικό κέντρο στον Γέρακα, ένα πολυώροφο κτίριο, που μισθώνεται από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στον σταθμό Λαρίσης, ένα οικόπεδο στο κέντρο της Γλυφάδας καθώς και οικόπεδα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το νέο σφυρί για οικόπεδο στους Αγίους Αναργύρους

Σε αυτή την λίστα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη οικόπεδο, το κάποτε ανήκε στον όμιλο Καρούζου και πλέον βγαίνει προς εκποίηση στις 30 Νοεμβρίου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στις 545.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Agion Anargiron & Eptanisou Anargiron (Αγίων Αναργύρων και Ετανήσου Αναργύρων) Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων, η οποία αγόρασε το συγκεκριμένο ακίνητο από την δικαιοπάροχο εταιρεία Carouzos Real Estate Tεχνική Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων (πρώην με την επωνυμία στο παρελθόν Κarouzos Real Estate) ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η αναγκαστική κατάσχεση ανήλθε στις 550.000 ευρώ προς ικανοποίηση ισόποσου μέρους από το κεφάλαιο της επιταχθείσας ενυπόθηκης απαίτησης της τάξεως των 2.025.880 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα οικόπεδο με επιφάνεια 1.082,00τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου του δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, επί των οδών Επτανήσου, Αγίων Αναργύρων επί της οποίας φέρει τον αριθμό 12.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το εν λόγω ακίνητο εντοπίζεται στην περιοχή Μυκονιάτικα, στους Αγίου Αναργύρους, η οποία είναι οικιστική και πυκνοκατοικημένη με πολυκατοικίες παλαιότερης κυρίως κατασκευής, αλλά και κάποιες νεότερης ενώ συνορεύει με το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =