αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒγήκε η απόφαση της ειδικής επιτροπής: Απάτη η Akazoo

Βγήκε η απόφαση της ειδικής επιτροπής: Απάτη η Akazoo

“Η ειδική επιτροπή με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων και δικηγόρων ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την έρευνα της και διαπίστωσε πως πρώην μέλη της διοίκησης της Akazoo και συνεργάτες της εξαπάτησαν τους επενδυτές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της Modern Media Acquisition Corp δηλώνοντας ψευδή στοιχεία για τις εργασίες, τη λειτουργία και τα οικονομικά στοιχεία της Akazoo στο πλαίσιο πολυετούς απάτης”.

Αυτά αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο τγς Akazoo σε ανακοίνωση που γνωστοποίησε χθες προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τα ευρήματα της ειδικής επιτροπής ελέγχου που συστάθηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο που αποκάλυψε η Quintessential Capital Management (QCM) και ο ιδρυτής του Γκάμπριελ Γκρέγκο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συναινέσει στην απόφαση των στελεχών του Nasdaq για τη διαγραφή της μετοχής της από το αμερικανικό χρηματιστήριο και έτσι από τις 27 Μαΐου θα σταματήσει οριστικά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η ειδική επιτροπή διαπίστωσε πως πρώην μέλη της διοίκησης εξαπάτησαν τους επενδυτές. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Ειδική Επιτροπή διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι οικονομικές καταστάσεις της Akazoo είναι σε μεγάλο βαθμό ψευδείς και παραπλανητικές, ότι η Akazoo διέθετε αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές για χρόνια και ότι πρώην μέλη της διοίκησης της εταιρείας και συνεργάτες συμμετείχαν σε ένα περίπλοκο σχήμα για την παραποίηση των στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που παρουσιάστηκαν κατά το due diligence που πραγματοποιήθηκε κατά τη συγχώνευση με τη MMAC το 2019, μέσω του οποίου μπήκε στο Nasdaq.

“Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ανάκτηση για τους εξαπατημένους επενδυτές, περιλαμβανομένης της αναζήτησης τρόπου ανάκλησης της ένσης MMAC και Akazoo. Επίσης η Ειδική Επιτροπή έδωσε οδηγίες στους συμβούλου να κάνουν τις απαραίτητες αναφορές και να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές”, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο