αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒγήκε η απόφαση: Απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ

Βγήκε η απόφαση: Απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ

Στην απόφαση να απαγορεύσει την πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ καθώς αυτό συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό, κατέληξε το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων έπειτα και απ’ τις διαμαρτυρίες των εμπόρων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «newmoney» η σχετική απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί αργότερα, εντός της ημέρας. Σύμφωνα με αυτή θα γίνει διαχωρισμός των προϊόντων με βάση τους ΚΑΔ που έχει ζητηθεί να υπάρξει αναστολή λειτουργίας καταστημάτων.

Έτσι από αύριο τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης, όχι όμως αγαθά όπως βιβλία, παιχνίδια, ρούχα, μικροσυσκευές, χριστουγεννιάτικα είδη κοκ

Είχε προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΕΕ με την οποία ζητούσε την παρέμβαση του υπουργείου μιας και η διάθεση τέτοιων προϊόντων απ’ τα σούπερ μάρκετ ωθούσε σε συγκέντρωση της αγοράς και σε αθέμιτο ανταγωνισμό. Μάλιστα σε δηλώσεις του προς το «newmoney» ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας είχε αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 3 =