αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒίντεο: Το Starship του Elon Musk εκτοξεύτηκε αλλά… το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο

Βίντεο: Το Starship του Elon Musk εκτοξεύτηκε αλλά… το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX το οποίο αναπτύχθηκε για τη μεταφορά αστροναυτών στο φεγγάρι, αλλά και πέρα από αυτό, έφτασε στο διάστημα για πρώτη φορά σήμερα, αλλά η προσπάθεια φαίνεται ότι απέτυχε λίγα λεπτά αργότερα.

Επρόκειτο για τη δεύτερη προσπάθεια, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στην πρώτη προσπάθεια για την επίτευξη διαστημικής πτήσης.

Ο πυραυλικός φορέας δύο ορόφων εκτοξεύτηκε από το πεδίο εκτοξεύσεων Starbase της εταιρίας του Ίλον Μασκ που βρίσκεται κοντά στην Μπόκα Τσίκα στο Τέξας, στη διάρκεια μιας προγραμματισμένης διαστημικής πτήσης 90 λεπτών.

Ωστόσο, η επικοινωνία μεταφοράς δεδομένων από το διαστημικό σκάφος χάθηκε περίπου 10 λεπτά μετά από την εκτόξευσή του, όπως ανακοίνωσε η SpaceX. “Χάσαμε τα δεδομένα από το δεύτερο στάδιο…, νομίζουμε ότι είναι πιθανό να χάσαμε το δεύτερο στάδιο”, δήλωσε ο Τζον Ίνσπρουκερ παρουσιαστής της απευθείας μετάδοσης της SpaceX.

Λίγο μετά την αποσύνδεση, εξερράγη το πρώτο στάδιο, δηλαδή ο προωθητικός πύραυλος Super Heavy. Το δεύτερο στάδιο κατάφερε να πετάξει για αρκετά λεπτά στο διάστημα, φτάνοντας μια ταχύτητα κοντά στα 24.000 km/h και σε υψόμετρο 150 km. Όμως εξερράγη, για απροσδιόριστο λόγο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + seventeen =