αρχικηVIRALΒίντεο: Το γιγάντιο εγκαταλελειμμένο υδάτινο πάρκο της Αθήνας. Γνωρίζεις που βρίσκεται;

Βίντεο: Το γιγάντιο εγκαταλελειμμένο υδάτινο πάρκο της Αθήνας. Γνωρίζεις που βρίσκεται;

To Copa Copana ξεκίνησε την λειτουργία του το 2007 και ήταν ένα σύγχρονο υδάτινο πάρκο στα όρια του δήμου Χαϊδαρίου με τον Σκαραμαγκά. Απείχε μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και αποτελούσε καλοκαιρινό προορισμό για μικρούς και μεγάλους.

Εξωτικά δέντρα, τεχνητά νησιά,νεροτσουλήθρες σε μια έκταση 3.000 τ.μ μετέφεραν τους επισκέπτες σε ένα περιβάλλον που θύμιζε νησί της Καραϊβικής. Το συνολικό κόστος κατασκευής του πάρκου ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και χρειάστηκε 1 χρόνος για την δημιουργία του. Με την πάροδο τον χρόνων βρέθηκαν διάφορα στοιχεία που καθιστούσαν το πάρκο όχι μόνο παράνομο αλλά και επικίνδυνο για τους επισκέπτες.

Έτσι το 2009 ο δήμος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του και το πάρκο έκλεισε. Οι λόγοι ήταν πολλοί, όπως και οι παραλείψεις που έγιναν κατά τη δημιουργία του πάρκου. Όταν έγιναν οι πρώτες εργασίες ανακαλύφθηκε μέρος της αρχαίας Ιεράς Οδού και αρχαίοι τάφοι. Καταγγέλθηκε ότι πολλά από τα αρχαία τμήματα του δρόμου που ήρθαν στο φως μπαζώθηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί το υδάτινο πάρκο. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι οι επισκέπτες που πήγαιναν στο χώρο του πάρκο στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους πάνω σε αρχαιολογικό χώρο, που αποτελεί το πιο καλοδιατηρημένο κομμάτι της αρχαίας Ιεράς Οδού, το οποίο οδηγούσε στην Ελευσίνα.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν το ιερό της Αφροδίτης και η ευρύτερη περιοχή ήταν μέρος αρχαιολογικών ανασκαφών. Επίσης το πάρκο στήθηκε στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους, το οποίο σύμφωνα με το Δασαρχείο Χαϊδαρίου είχε χαρακτηριστεί ως «τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» από το 1969 και υπαγόταν στη ζώνη προστασίας 21 του ν. 2742/99.

Αναφέρθηκε ακόμα η ύπαρξη πυλώνας υψηλής τάσης της ΔΕΗ, δίπλα στον χώρο της πισίνας που ελλόχευε κινδύνους. Επίσης κάποιες από τις κατασκευές θεωρήθηκαν αυθαίρετες, ενώ προβλήματα νομιμότητας είχε και η καντίνα του πάρκου.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε το YouTube κανάλι Michael Miller:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + nineteen =