αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒίντεο: Πολύ πριν το iPhone… η IBM είχε κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone το 1992

Βίντεο: Πολύ πριν το iPhone… η IBM είχε κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone το 1992

Το πρώτο smartphone στον κόσμο, δημιουργήθηκε 15 χρόνια πριν από το iPhone και λεγόταν «Simon». Οι άνθρωποι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τον όρο «smartphone» γύρω στο 1995, αλλά το πρώτο πραγματικό smartphone έκανε το ντεμπούτο του τρία χρόνια νωρίτερα, το 1992.

Το μοντέλο ονομάζεται «Simon Personal Communicator» και δημιουργήθηκε από την IBM 15 χρόνια πριν η Apple κυκλοφορήσει το πρώτο της iPhone.

Το Simon ήταν το πρώτο τηλέφωνο που συνδύαζε τις λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου και ενός προσωπικού ψηφιακού οδηγού (PDA). Το συγκεκριμένο smartphone ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του αφού διέθετε μονόχρωμη οθόνη αφής LCD 4,5 ιντσών και δική του γραφίδα.

Εκτός από τις δυνατότητες κλήσης, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Simon για να στέλνετε και να λαμβάνετε email, φαξ και σελίδες σε μορφή Word. Υπήρχαν κι άλλες λειτουργίες βέβαια που έκαναν το Simon τόσο ξεχωριστό, όπως η συλλογή σημειώσεων, ένα βιβλίο διευθύνσεων που έμοιαζε με φάκελο αρχείου, το ημερολόγιο, το παγκόσμιο ρολόι και μια ρύθμιση προγραμματισμού ραντεβού.

Ενώ το Simon δεν θα επιτύχει ποτέ την αναγνώριση των iPhone ή των τηλεφώνων Android, η IBM κατάφερε να πουλήσει περίπου 50.000 τέτοια κινητά τηλέφωνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + thirteen =