αρχικηVIRALΒίντεο: Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία μέσα σε 28 ώρες

Βίντεο: Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία μέσα σε 28 ώρες

Πως να χτίσεις μια πολυκατοικία μέσα σε… 28 ώρες. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του παρακάτω βίντεο. Σε αυτό θα δεις το πως οι Κινέζοι ανέγειραν ταχύτατα μια 10όροφη πολυκατοικία.

Η Broad Group, μια κινεζική κατασκευαστική εταιρεία, αποφάσισε ότι ο συνήθης χρόνος για το χτίσιμο μιας πολυκατοικίας 10 ορόφων δεν θα ταίριαζε στο χρονοδιάγραμμά της, οπότε επέλεξε μια πολύ πιο γρήγορη λύση

Το timelapse βίντεο της κατασκευής δείχνει μια μεγάλη ομάδα εργατών οικοδομών και τρεις γερανούς να ολοκληρώνουν το πολυώροφο κτίριο, το οποίο ονομάστηκε Living Building, σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά. Κατάφεραν το φαινομενικά αδύνατο επίτευγμα συναρμολογώντας μικρές αυτόνομες αρθρωτές μονάδες, που είχαν κατασκευαστεί εκ των προτέρων σε ένα εργοστάσιο.

Οι μονάδες αυτές, που είχαν το μέγεθος κοντέινερ και ήταν φτιαγμένες από ανοξείδωτο ατσάλι, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο εργοτάξιο με φορτηγά. Σε μια σκηνή που θυμίζει Jenga, χρησιμοποιήθηκαν γερανοί για να ανυψώσουν τις μονάδες και να τις στοιβάξουν τη μία πάνω από την άλλη, με τους εργάτες να εργάζονται γρήγορα για να τα βιδώσουν όλα στη θέση τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =