αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒίντεο: Η Uber Eats ξεκίνησε ντελίβερι με ρομπότ. Έφτασε το τέλος… των ντελιβεράδων;

Βίντεο: Η Uber Eats ξεκίνησε ντελίβερι με ρομπότ. Έφτασε το τέλος… των ντελιβεράδων;

Αυτό που είχε ανακοινώσει η Uber Eats έγινε πράξη: Την περασμένη Τετάρτη η εταιρία ξεκίνησε ντελίβερι με ρομπότ στους δρόμους του Τόκιο, τα οποία μεταφέρουν φαγητό στα σπίτια των Ιαπώνων.

Πως λειτουργεί; Μόλις γίνεται μια παραγγελία στην εφαρμογή Uber Eats, το self-driving ρομπότ πάει στο κατάστημα για να την παραλάβει. Στη συνέχεια κάνει την παράδοση στη διεύθυνση που έχει καθορίσει ο πελάτης, ο οποίος στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει ένα κλειδί στην εφαρμογή για να λάβει την παραγγελία.

Ο Shintaro Nakagawa, επικεφαλής της Uber Eats Japan, δήλωσε ότι τα αυτόνομα ρομπότ δεν θα κερδίσουν έδαφος… από τη μια μέρα στην άλλη. «Αλλά δεδομένου ότι η χώρα αντιμετωπίζει ελλείψεις εργατικού δυναμικού, πιστεύουμε ότι (το μοντέλο με τα αυτοοδηγούμενα ρομπότ) θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία ως τρόπος για να αυξηθούν οι επιλογές για παράδοση», εξήγησε.

Η Uber έχει ανακοινώσει μια συνεργασία μεταξύ της Cartken και της Mitsubishi Electric για την κυκλοφορία αυτόνομων ρομπότ, τα οποία κινούνται στα πεζοδρόμια.

Οπως μεταδίδει το CNN, τα ρομπότ που διασχίζουν το πεζοδρόμιο έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν τα εμπόδια, να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς και να σταματούν στα φανάρια. Ταξιδεύουν με την ίδια περίπου ταχύτητα με έναν ενήλικα που περπατά και είναι εφοδιασμένα με αποθηκευτικό χώρο που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τα τρόφιμα σε κατάλληλη θερμοκρασία κατά τη μεταφορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + sixteen =