αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒίντεο δείχνει πως ήταν… η καθημερινότητα στο γκαράζ από το οποίο «έτρεχε» η Google το 1998

Βίντεο δείχνει πως ήταν… η καθημερινότητα στο γκαράζ από το οποίο «έτρεχε» η Google το 1998

Οι δύο συνιδρυτές της Google πριν λίγα 24ωρα αποχώρησαν από τις θέσεις τους. Ο Larry Page άφησε την θέση του CEO της Alphabet και ο Sergey Brin τη θέση του προέδρου. Και οι δύο θα παραμείνουν μέλη του ΔΣ.

Μπορεί σήμερα να γνωρίζουμε την Google ως έναν τεχνολογικό κολοσσό, κι όμως κάποτε ήταν ένα project που ξεκίναγε από ένα γκαράζ. Το CNBC φέρνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που τράβηξε ένας από τους πρώτους εργαζόμενους της Google και δείχνει το πως «έτρεχε» η εταιρία το 1998 από εκείνο το γκαράζ. Και το πως ήταν το εσωτερικό του «γραφείου». Στο βίντεο εμφανίζονται και οι δύο νεαροί ιδρυτές της εταιρίας.

Inside Google founders' garage office from 1998

An early Google employee filmed inside the company’s garage office in 1998 — take a look ?

Gepostet von CNBC Make It am Mittwoch, 4. Dezember 2019

Η ιστορία

Ο Larry Page σε ηλικία μόλις 6 χρονών, πήρε στα χέρια του το πρώτο του κομπιούτερ. Και αμέσως κατάλαβε το πάθος του για τους υπολογιστές. Στα 12 του, διάβασε μια βιογραφία του Nicola Tesla, ο οποίος πέθανε έχοντας χρέη, αφού έκανε πολλές επενδύσεις που δεν του απέφεραν τα αναμενόμενα. Κατάλαβε κάτι από αυτή την ιστορία: «Το να επενδύεις σε πράγματα δεν είναι καλό, αν δεν μπορείς να τα βγάλεις στον κόσμο, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι», όπως έχει σημειώσει ο Larry Page.

Τελικά, ο ίδιος αποφάσισε ότι θέλει να φτιάξει κάτι μεγάλο, με το βλέμμα… στο μέλλον. Ήθελε να οργανώσει τις πληροφορίες που υπάρχουν στον κόσμο, και ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που αναζητά, με μερικά κλικ. Τότε ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στην ιδέα, Page και Brin. Οι δυο τους πίστεψαν στο κοινό όραμα. Μέσα από τα φοιτητικά τους δωμάτια άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο νέο project. Μάλιστα, δανείστηκαν υπολογιστές από φίλους, έτσι ώστε να φτιάξουν ένα πρώτο δίκτυο.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, αποφάσισαν να αδειοδοτήσουν την πλατφόρμα τους. Έψαξαν για επενδυτές. Αλλά κανείς δεν ήθελε το προϊόν τους. Όμως οι δύο φιλόδοξοι νέοι συνέχισαν να επιμένουν, αφού πίστευαν στην ιδέα τους. Συνέχισαν να αναπτύσσουν την μηχανή αναζήτησης, μέχρι να μπορέσουν να την βγάλουν στο κοινό οι ίδιοι. Σύντομα, η μηχανή αναζήτησης έγινε η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους χρήστες του Στάνφορντ.

Τότε προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα: Χρειάζονταν περισσότερους servers για να μπορέσουν να αντέξουν την ζήτηση του κοινού. Αλλά δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν περισσότερα κομπιούτερ. Τότε σκέφτηκαν να ρωτήσουν διάφορες βιβλιοθήκες, μήπως είχαν να τους δώσουν περισσευούμενος υπολογιστές. Τελικά, η Google παρέμεινε online και όσο πέρναγε ο καιρός, τράβαγε τα βλέμματα μεγάλων επενδυτών.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το project των δύο νέων επιχειρηματιών «εκτοξεύτηκε». Και έγινε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα: Η Google

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 13 =