αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒίντεο από το 1999: Τότε που ο Jeff Bezos «έτρεχε» την Amazon από ένα μικρό γραφειάκι

Βίντεο από το 1999: Τότε που ο Jeff Bezos «έτρεχε» την Amazon από ένα μικρό γραφειάκι

Ο Jeff Bezos είναι σήμερα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη. Και φυσικά ο ιδρυτής της Amazon.

Αλλά πως ήταν η Amazon, πριν γίνει ο «γίγαντας» που όλοι γνωρίζουμε σήμερα; Στο παρακάτω βίντεο θα δεις την εταιρία, έτσι όπως ήταν αυτή το 1999. Η Amazon είχε ιδρυθεί λίγο πριν, το ’94, και σε εκείνη την χρονική φάση είχε αρχίσει να αναπτύσσεται ταχύτατα. Όλοι, είχαν στρέψει τα βλέμματα τους στον 35χρονο Jeff Bezos.

Στο βίντεο που θα δεις, ο νεαρός Mr Amazon ήταν καλεσμένος στην αμερικανική εκπομπή «60 Minutes». Ο δημοσιογράφος πήγε στα γραφεία της εταιρίας, τα οποία δεν ήταν… τόσο εντυπωσιακά. Εκεί, βρήκε τον Bezos μέσα σε ένα μικρό γραφειάκι. Μάλιστα, βλέποντας το, ο δημοσιογράφος είπε στον Bezos ότι θα μπορούσε σίγουρα να αγοράσει… κάτι καλύτερο για να εργαστεί. Σημείωση: Το γραφείο που είχε τότε ο Bezos και βλέπετε στο βίντεο, ήταν ουσιαστικά μια πόρτα με… 4 «πόδια» καρφωμένα πάνω της.

«Ξοδεύω χρήματα μόνο σε πράγματα που έχουν σημασία για τους πελάτες», έλεγε πάντως ο Jeff Bezos.

Στη συνέχεια, ο ίδιος προχώρησε και σε άλλες ωραίες αποκαλύψεις: «Ήμουν καλός μαθητής, πάντα δούλευα σκληρά, ήμουν φυτό», είπε ο ιδρυτής της Amazon, μιλώντας για την παιδική του ηλικία. «Αυτό δεν έχει αλλάξει τώρα», συμπλήρωσε γελώντας. Στην εκπομπή, γίνεται αναφορά στην απόφαση του να αφήσει την δουλειά που είχε στην Wall Street και να φτιάξει μια εταιρία που πουλά online βιβλία. Μια απόφαση που του άλλαξε τη ζωή.

Όσο για τον αν φοβόταν ότι υπάρχει η πιθανότητα να τα χάσει όλα; «Ξέρω ότι μπορούμε να τα χάσουμε όλα. Αυτό δεν είναι φόβος. Είναι μια πιθανότητα», λέει ο Bezos γελώντας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 3 =