αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒίντεο: Έτσι θα είναι το Κέντρο Καινοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη όταν ολοκληρωθεί

Βίντεο: Έτσι θα είναι το Κέντρο Καινοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη όταν ολοκληρωθεί

Η είδηση είναι γνωστή: Ο κολοσσός Cisco ετοιμάζει το δικό του Κέντρο Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. Έτσι η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε ένα προνομιακό κλαμπ 15 έξυπνων πόλεων του πλανήτη όπως επισήμανε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως είπε, κέντρα καινοτομίας όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, λειτουργούν σήμερα μόνο σε άλλες 14 πόλεις, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, το Τορόντο, το Τόκιο, το Παρίσι, το Ντουμπάι και το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το κέντρο θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιουλίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Η επένδυση της Cisco στο κέντρο εκτιμάται σε 12 εκατομμύρια ευρώ στην επόμενη τετραετία και αφορά σε εξοπλισμό, δημιουργία λύσεων και πιλοτικών εγκαταστάσεων, αμοιβές προσωπικού και άλλα. To Kέντρο ήδη έχει αρχίσει να εξοπλίζεται στο κτήριο των Παλαιών Σφαγείων, που παραχώρησε στην εταιρεία ο Δήμος Θεσσαλονίκης για μια τετραετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο θα αναπτύσσει λύσεις για τις smart cities, την τηλεϊατρική, την τηλεκπαίδευση κτλ. Ενώ θα αποτελέσει και στέγη για startups.

Το Κέντρο θα γίνει στα παλιά Δημοτικά Σφαγεία Θεσσαλονίκης- ένα κτίριο χτισμένο το 1896-97. Στο οποίο θα γίνει το σχετικό λίφτινγκ.

Στον χώρο που θα δημιουργηθεί θα είναι ορατές οι νέες τάσεις ενός open–space χώρου. Θα διαμορφωθεί ένας οικείος χώρος με νησίδες χαλάρωσης και συνεργασίας στο κέντρο, δημιουργώντας Brainstorming Areas, όπου ομάδες μπορούν είτε να δουλέψουν είτε να ξεναγηθούν, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους σε επιδείξεις των τεχνολογικών ερευνών που μπορεί κανείς ζωντανά να παρακολουθήσει σε Stands που απλώνονται περιμετρικά στον χώρο. Ισορροπώντας αντιδιαμετρικά στην κάτοψη τη διάσπαση των χώρων, αλλά και οργανώνοντας τις διαφορετικές χρήσεις μέσα σε αυτόν (Startups, χώρος εκπαίδευσης, εκδηλώσεων, δημιουργίας κλπ.), χωρίς καμία επέμβαση στο υφιστάμενο ακίνητο, τοποθετούνται διαχωριστικά αυτοφερόμενα υαλοπετάσματα, που προσφέρουν μία διαφορετική ιδιωτικότητα σε σχέση με την ανοιχτή κοινωνική λειτουργία του υπόλοιπου χώρου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως θα είναι το Κέντρο όταν ολοκληρωθεί:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 4 =