αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑύξηση πωλήσεων κατά 17% για τα Jumbo στο 5μηνο- Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί

Αύξηση πωλήσεων κατά 17% για τα Jumbo στο 5μηνο- Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί

Συνολικά, οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo, τον Μάϊο 2021, σημείωσαν αύξηση κατά περίπου  +3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι συνολικές πωλήσεις για τον  Όμιλο κατά το πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάϊος 2021), αυξήθηκαν +17% περίπου σε σχέση με  το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

Πιο αναλυτικά:

Ελλάδα  

Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας κατά τον Μάιο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +5% περίπου, σε  σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα με αποτέλεσμα να διατηρηθεί για το πεντάμηνο  (Ιανουάριος-Μάϊος 2021) η αύξηση κατά +5% περίπου των πωλήσεων. 

Tον Μάιο του 2021, λειτούργησαν όλα τα καταστήματα του Ομίλου στην Ελλάδα, αλλά με  περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων,  δυσανάλογα αυστηρότερους για το μέγεθός τους σε σχέση με τα Υπερ-market.  

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι από την 14η Μαΐου τα καταστήματα λειτούργησαν χωρίς την  μέθοδο click inside ή click away. 

Κύπρος

Από τις 10 Μαΐου του 2021 τα καταστήματα ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι, με περιορισμό  στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Oι πωλήσεις κατά τον  Μάιο του 2021 σημείωσαν οριακή αύξηση κατά +0,39% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο  περσινό μήνα. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες  +23% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο. 

Βουλγαρία 

Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων  πελατών εντός των καταστημάτων. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση  κατά +3% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά  συνέπεια οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +22% περίπου, σε  σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο. 

Ρουμανία

Τον Μάιο συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα Jumbo στη χώρα, ενώ άρθηκαν οι  περιορισμοί ως προς το ωράριο λειτουργίας τους. Οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες  κατά -2% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις  κατά το πεντάμηνο του 2021 ήταν αυξημένες κατά +49% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο  περσινό πεντάμηνο. 

Η διοίκηση της εταιρείας θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους μετόχους αναφορικά με την  πορεία του Ομίλου και κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που θα  πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στις 15:00 από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω  τηλεδιάσκεψης. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =