αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑύξηση πωλήσεων και κερδών ανακοίνωσε η Σαράντης για το πρώτο 6μηνο

Αύξηση πωλήσεων και κερδών ανακοίνωσε η Σαράντης για το πρώτο 6μηνο

Βελτίωση μεγεθών, παρά την πανδημική κρίση, εμφάνισε, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ο όμιλος Σαράντη, που εισήλθε στην αγορά των αντιβακτηριδιακών προϊόντων, ενώ τέλη Φεβρουαρίου ολοκλήρωσε την εξαγορά των πολωνικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας LUKSJA. Ενίσχυσε, με τον τρόπο αυτό, την παρουσία του στην πολωνική αγορά προϊόντων προσωπικής φροντίδας, δρομολογώντας νέες επενδύσεις, όπως η σταδιακή απορρόφηση της παραγωγής των προϊόντων προσωπικής φροντίδας Indulona και η αύξηση παραγωγικότητας του εργοστασίου Polipak στην Πολωνία.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ο εισηγμένος όμιλος εμφάνισε αύξηση πωλήσεων, σε ετήσια βάση, κατά 6,7% σε 183,7 εκατ. ευρώ, με την άνοδο να αποδίδεται στην ισχυρή ζήτηση σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής, υγείας και οικιακής φροντίδας. Οι χώρες του εξωτερικού αντιπροσωπεύουν το 63,18% του συνόλου του κύκλου εργασιών, σημειώνοντας άνοδο κατά 2,98% στα 116,05 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς από 112,7 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 35,18%, στα 28,44 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στο 15,48%.

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 14,39%, σε 15,62 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020 και το περιθώριο καθαρού κέρδους αυξήθηκε σε 8,5% από 7,93% το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, ο όμιλος Σαράντη προέβη σε πληρωμή μερίσματος για τη χρήση του 2019 ποσού 11,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − four =