αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑφήνεις τους στόχους σου «για αργότερα»; Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων μπορεί να σε βοηθήσει

Αφήνεις τους στόχους σου «για αργότερα»; Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων μπορεί να σε βοηθήσει

Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα «βαρίδια» που μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από τους στόχους σου. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις μεγάλες αποφάσεις.

Η απροθυμία να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, να πραγματοποιήσουμε τηλεφωνήματα ή να ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο έργο, μας έχει επηρεάσει όλους σε κάποιο σημείο της ζωής. Ειδικά για τους επιχειρηματίες, αυτή η συνήθεια μπορεί να αποδειχτεί πολύ κακή. Και να τους κρατήσει πίσω.

Ναι, η αναβολή μπορεί εύκολα να γίνει συνήθεια. Και δεν βοηθά σε τίποτα. Στην πραγματικότητα, η ανησυχία και το άγχος συσσωρεύονται όσο περισσότερο… είσαι στην αναμονή, όπως σημειώνει σε άρθρο του το inc.com. H Mel Robbins είναι coach και best seller συγγραφέας. Η ίδια έχει μιλήσει για τον «κανόνα των 5 δευτερολέπτων» που θα σε βοηθήσει να φύγεις από την μόνιμη αναβλητικότητα.

«Όταν αισθάνεσαι ότι διστάζεις για κάτι, τότε χρησιμοποίησε τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων. Έχεις 5 δευτερόλεπτα. Ξεκίνα να μετράς από το 5 προς το 1 και μετά δράσε. Αν δεν το κάνεις μέσα στα 5 δευτερόλεπτα, τότε το μυαλό σου θα ‘σκοτώσει’ την ιδέα», εξηγεί η Mel Robbins.

Όπως λέει η ίδια, με το να σκέφτεσαι ότι πρέπει να αλλάξεις, δεν θα αλλάξεις. Δεν αρκεί η σκέψη. Χρειάζονται πρακτικές κινήσεις. Και ο «κανόνας των 5 δευτερολέπτων» σε ωθεί στο να δράσεις άμεσα. Μην περιμένεις το πότε θα είσαι έτοιμος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση. Μην περιμένεις το πότε θα είσαι έτοιμος για να ζητήσεις αύξηση. Κάνε το τώρα. Αρκούν 5 δευτερόλεπτα για να πάρεις την απόφαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =