αρχικηVIRALΑυτό το χωριό έχει 46 κατοίκους και οι 30 είναι… υποψήφιοι στις εκλογές

Αυτό το χωριό έχει 46 κατοίκους και οι 30 είναι… υποψήφιοι στις εκλογές

Μία θέση στο τοπικό συμβούλιο διεκδικούν τα δύο τρίτα των κατοίκων του μικρού χωριού Ίνγκρια, κοντά στο Τορίνο της Ιταλίας, με αποτέλεσμα ακόμη και οικογένειες να χωριστούν στα δύο.

Μεταξύ των υποψηφίων, είναι και η μητέρα του νυν κοινοτάρχη, η οποία επέλεξε να ενταχθεί σε έναν άλλο συνδυασμό.

Η Ίνγκρια, ένα από τα μικρότερα χωριά της Ιταλίας, φιλοξενεί 46 κατοίκους, 30 εκ των οποίων είναι υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές. Ακόμη 26 άτομα, εγγεγραμμένα για να ψηφίσουν από το εξωτερικό, περιλαμβάνονται στο εκλογικό σώμα που θα κληθεί να αποφασίσει το επερχόμενο Σαββατοκύριακο για τη σύνθεση της τοπικής διοίκησης.

Ο κοινοτάρχης Ίγκορ Ντε Σάντις διεκδικεί μια τέταρτη θητεία, έπειτα από τη συντριπτική νίκη του στις προηγούμενες εκλογές. Ωστόσο, αντιμετωπίζει μια δύσκολη πρόκληση, καθώς η μητέρα του εντάχθηκε σε ένα αντίπαλο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο 42χρονος Ντε Σάντις, κοινοτάρχης από το 2009, ανέμενε πως αντίπαλός του θα ήταν μόνο ο 70χρονος δημοτικός σύμβουλος Ρενάτο Πολέτο. Η κατάσταση ωστόσο έγινε πιο περίπλοκη όταν ο Στέφανο Βενούτι, κάτοικος του Μιλάνου που διαθέτει δεύτερη κατοικία στην Ίνγκρια, αποφάσισε να μπει στη μάχη. «Δεν το περιμέναμε αυτό», είπε ο Ντε Σάντις.

Οι ισορροπίες διαταράχθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν ο 70χρονος Πολέτο ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τη στήριξη της μητέρας του Ντε Σάντις, Μιλένα Κροσάσο, προτείνοντάς της θέση συμβούλου. «Ζήτησα από τη μητέρα μου να έρθει μαζί μου, ωστόσο όταν είδε πως το ψηφοδέλτιο του Πολέτο απαρτίζεται από εννέα γυναίκες και έναν άνδρα, αποφάσισε να πάει μαζί τους» είπε ο Ντε Σάντις, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι όλοι εθελοντές που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για το χωριό».

Η μητέρα του κοινοτάρχη, πάντως, διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρεαστεί η οικογενειακή αρμονία. «Τόσο ο γιος μου, όσο και εγώ, θέλουμε το καλύτερο για την κοινότητα και αυτή είναι μια ευκαιρία να δώσουμε φωνή στις απόψεις των γυναικών, χωρίς να αποδυναμωθούν οι οικογενειακοί δεσμοί», είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =