αρχικηVIRALΑυτό το σπίτι μέσα στο δάσος, έχει ειδικό δωμάτιο για όποιον θέλει να κάνει διακοπές στην απόλυτη ησυχία (Εικόνες)

Αυτό το σπίτι μέσα στο δάσος, έχει ειδικό δωμάτιο για όποιον θέλει να κάνει διακοπές στην απόλυτη ησυχία (Εικόνες)

Το Καναδικό studio Architecture49 δημιούργησε το Le Littoral που θα δεις στις φωτογραφίες. Ένα κατάλυμα το οποίο μπορεί να ενοικιάσει κάποιος για να κάνει διακοπές. Βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Saint Lawrence στον Καναδά. Μέσα στη φύση.

Έχει συνολικό εμβαδό 220 τ.μ. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο dezeen.com, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι άλλο: Στο δεύτερο επίπεδο, αυτό το σπίτι διαθέτει έναν ειδικό χώρο, ο οποίος απομονώνει τους εξωτερικούς θορύβους. Και έτσι στο εσωτερικό του επικρατεί η απόλυτη ησυχία. Το κομμάτι αυτό είναι «τυλιγμένο» με μεταλλικά φύλλα, ένα υλικό που χρησιμοποιείται συχνά για στέγες τόσο σε κτίρια κατοικιών όσο και σε αγροτικά κτίσματα στη περιοχή.

«Με βάση την εμπειρία, όταν έχετε οικογενειακές συγκεντρώσεις, υπάρχει πάντα ένα ή δύο άτομα που δεν θέλουν να… κάνουν πάρτι και προτιμούν να κοιμηθούν», λέει η designer και project manager του studio, Viviane Zhang. Kαι προσθέτει: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό, όταν προσπαθείτε να ξεκουραστείτε, και ταυτόχρονα ακούτε ανθρώπους ή ακόμα και ένα πλυντήριο πιάτων να λειτουργεί ακριβώς πάνω σας».

Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα για το συγκεκριμένο σπίτι, με τον ειδικό χώρο όπου επικρατεί… η απόλυτη ησυχία. Κάτι που φυσικά είναι ιδανικό και για όσους θέλουν να δουλέψουν.

Dining space at Le Littoral by Architecture 49
Terrace ofLe Littoral by Architecture 49
Rear view of Le Littoral by Architecture 49
Interior of Le Littoral by Architecture 49
Pool at Le Littoral by Architecture 49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 15 =