αρχικηVIRALΑυτό το νησί είναι η «κιβωτός» των δισεκατομμυριούχων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό το νησί είναι η «κιβωτός» των δισεκατομμυριούχων (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι το πιο προνομιούχο τετραγωνικό χιλιόμετρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Πιθανότατα και ολόκληρης της Γης. Στο λιγοστό εμβαδόν του συνωστίζονται δύσπεπτα για το στομάχι του μέσου πολίτη πλούσιοι, σε υπερθετικό βαθμό μυστικοπαθείς και υπερτροφικά διάσημοι άνθρωποι. Είναι το Indian Creek, ένα λιλιπούτειο ιδιωτικό νησί στο ανατολικό Μαϊάμι που μόλις απέκτησε δύο νέους, αμφιλεγόμενους μόνιμους κατοίκους: την Ιβάνκα Τραμπ και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ. Πλέον από τις αρχές του 2021, όταν δηλαδή το ζευγάρι που κινούσε τα νήματα της διακυβέρνησης Τραμπ θα εγκαταλείψει την Ουάσινγκτον, το luxury αναχωρητήριο της Φλόριντα θα αριθμεί 93 κατοίκους. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και τη Ζιζέλ Μπούντχεν, τον σύζυγό της Τομ Μπρέιντι και τα δύο παιδιά τους Βίβιαν και Μπέντζαμιν, οι οποίοι αυτές τις ημέρες μετακομίζουν σε έπαυλη που μόλις αγόρασαν στο Indian Creek αντί 32 εκατ. δολαρίων, το άθροισμα των κατοίκων του νησιού θα φλερτάρει λίαν συντόμως με τον αριθμό 100. Ενας μέσος άποικος της ιδιωτικής νησίδας εύλογα θα αναρωτιέται αυτό τον καιρό μήπως παραέγιναν πολλοί οι γείτονές του.

Όπως σημειώνει το Πρώτο Θέμα, οι πολύ εύποροι ανέκαθεν ήθελαν, αποζητούσαν και απολάμβαναν την ιδιωτικότητα, την απόσταση από την πολλή συνάφεια του κόσμου. Ηταν ζήτημα ασφάλειας για πολλούς από αυτούς, αλλά και κοινωνικού γοήτρου. Ελιτίστικο, αλλά αληθινό. Ειδικά όμως την τελευταία δεκαετία, με τα κοινωνικά δίκτυα να έχουν ξεγυμνώσει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- κάθε ιδιωτική στιγμή από την ιδιωτικότητά τους, οι έχοντες φαίνεται να έχουν αποφασίσει να θωρακίσουν τα λίγα ψήγματα προσωπικής ζωής που δεν πρόλαβαν να σερβίρουν στο πιάτο των social media.

Η πανδημία του κορωνοϊού μάλιστα αναβαθμίζει σε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη η εστία τους να μείνει όχι μόνο ανέγγιχτη από τα αδιάκριτα βλέμματα και αλώβητη από τον ακόρεστο τηλεφακό των παπαράτσι, αλλά και υγειονομικά αμόλυντη. Το Indian Creek είναι μια από κάθε άποψη ειδυλλιακή και ιδανική τοποθεσία για να στήσει κανείς το σπιτικό του. Ή για να το ξεκινήσει από την αρχή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =