αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό το καλοκαίρι φτιάξε το πλάνο για έναν μεγάλο στόχο | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Αυτό το καλοκαίρι φτιάξε το πλάνο για έναν μεγάλο στόχο | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πιθανόν την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές να είσαι σε κάποια παραλία. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος κατά την οποία πρέπει να αφιερώσεις κάποιον χρόνο για ξεκούραση.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως έχουμε ξανά πει, το καλοκαίρι είναι μια καλή στιγμή για να κάνεις τα πλάνα σου και να προετοιμαστείς για την νέα σεζόν. Και έτσι το φθινόπωρο να είσαι ένα βήμα μπροστά.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible, από ένα δωμάτιο σπιτιού στην Καλλιθέα. Βγήκε στον ιντερνετικό αέρα τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά η προετοιμασία είχε γίνει το καλοκαίρι που προηγήθηκε.

Το καλοκαίρι μπορείς να θέσεις τον μεγάλο στόχο σου. Θυμίζει λίγο τις ποδοσφαιρικές ομάδες που θέτουν τους στόχους τους για την νέα σεζόν μέσα στο καλοκαίρι. Μέσα στο καλοκαίρι κάνουν όλη την προετοιμασία επίσης. Και μάντεψε: Όσο καλύτερη προετοιμασία κάνουν, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν να πετύχουν τους στόχους τους μέσα στην χρονιά.

Εδώ είναι οι 3 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις μέσα στο καλοκαίρι, για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου μέσα στην σεζόν.

1# Θέσε τον μεγάλο στόχο σου. Τι θες να πετύχεις μέσα στην χρονιά που έρχεται; Να ξεκινήσεις ένα νέο project; Να πάρεις μια προαγωγή; Να δουλέψεις σε μια μεγάλη εταιρία; Το καλοκαίρι πρέπει να αποφασίσεις ποιος είναι ο μεγάλος στόχος σου.

2# Σπάσε τον στόχο σε μικρότερα κομμάτια. Ωραία, βρήκες τον στόχο σου. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν αρκεί να πεις π.χ. ότι θέλω να βγάλω στον αέρα ένα website. Πρέπει να βρεις μια εταιρία να στο φτιάξει (αν δεν μπορείς μόνος), να βρεις το περιεχόμενο που θα ανεβάζεις, να φτιάξεις τα social media. Σπάσε τον μεγάλο στόχο σε μικρότερα κομμάτια και φτιάξε όλο το πλάνο που θα σε οδηγήσει σε αυτόν.

3# Συζήτα το με ανθρώπους που θαυμάζεις. Τώρα που έχεις όλο το πλάνο στο χαρτί, συζήτα το με άλλους ανθρώπους για να πάρεις χρήσιμο feedback. Προσοχή: Επειδή θα υπάρξουν σίγουρα κάποιοι που θα σε θεωρήσουν… τρελό, είναι καλό να το συζητήσεις μόνο με άτομα που εκτιμάς την άποψη τους. Και με άτομα που έχουν κάποιες επιτυχίες στο «βιογραφικό» τους. Που έχουν φτάσει εκεί που θες να πας εσύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + eleven =