αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό το “επώνυμο” κτίριο στη Συγγρού μόλις άλλαξε χέρια

Αυτό το “επώνυμο” κτίριο στη Συγγρού μόλις άλλαξε χέρια

Το ηλεκτρονικό σφυρί χτύπησε χθες για μια σειρά από ακίνητα και όχι μόνο, στην καθιερωμένη Τετάρτη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με τις τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινούν από τα 900 ευρώ και να φθάνουν μέχρι τα 6,584 εκατ. ευρώ.

Η πλειονότητα των πλειστηριασμών ανακηρύχθηκαν άγονοι καθώς οδηγήθηκαν σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών και το πιο πιθανό είναι να προγραμματιστούν εκ νέου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως επιβάλλει ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Εξαίρεση αποτέλεσαν δύο ακίνητα-φιλέτα, τα οποία τελικά άλλαξαν χέρια.

Το πρώτο αφορά στην έκταση των 327 στρεμμάτων στον Καρτερό του Ηρακλείου στην Κρήτη, το οποίο άνοιξε την κούρσα σε επίπεδο της μεγαλύτερης τιμής πρώτης προσφοράς ενώ το δεύτερο είναι το κτίριο στην Συγγρού, το οποίο στέγαζε στο παρελθόν τα κεντρικά γραφεία της ΑΣΤΥ της οικογένειας Παρασκευαΐδη.

Με μόλις 100 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης και πιο συγκεκριμένα στα 6.584.200 ευρώ “κλείδωσε” το ποσό κατακύρωσης για το ακίνητο στον Καρτερό, το οποίο διαθέτει  ανεμπόδιστη θέα προς το Κρητικό Πέλαγος και το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης.

Αν και η συγκεκριμένη έκταση εμφανίζει και ορισμένα μειονεκτήματα, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, όπως η κατά διαστήματα αισθητή δυσοσμία και ηχορύπανση λόγω της γειτνίασης του με εγκαταστάσεις του δήμου, όπου γίνεται η συλλογή των σκουπιδιών ανακύκλωσης, με το αεροδρόμιο και με την Εθνική Οδό, αυτοί οι παράγοντες, ωστόσο, δεν στάθηκαν εμπόδιο για τον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος είδε προοπτικές αξιοποίησης της εν λόγω έκτασης.

Άλλωστε, στο παρελθόν είχε εκπονηθεί μελέτη για την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου σε αυτήν, ένα σχέδιο που θεωρείται και ως ο βέλτιστος τρόπος εκμετάλλευσης του ακινήτου.

Τίτλοι τέλους έπεσαν και επίσημα πλέον για την ΑΣΤΥ, τον βραχίονα των τουριστικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα της κυπριακής οικογένειας Παρασκευαΐδη καθώς πέρασε σε νέα χέρια το κτίριο γραφείων στην Συγγρού, που άλλοτε φιλοξενούσε την έδρα της.

Θυμίζουμε ότι επί αρκετές δεκαετίες στην ιδιοκτησία και την διαχείριση της ΑΣΤΥ βρισκόταν ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας, το Athens Ledra.

Ο πλειστηριασμός της 6ης Απριλίου αφορούσε ένα πολυώροφο κτίριο γραφείων στην οδό Πύρρας 4 στη θέση Άγιος Σώστης στον Νέο Κόσμο έναντι του πρώην Ledra Athens, το οποίο σήμερα έχει περιέλθει σε κατάσταση φθοράς λόγω του ότι παραμένει κλειστό και εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια.

Το ποσό της κατακύρωσης έκλεισε στα 1.600.200 ευρώ, ήτοι 200.000 ευρώ παραπάνω, κάτι που υποδηλώνει ότι υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα κτίριο γραφείων και καταστημάτων, συνολικής επιφανείας 1.419,33 τ.μ., το οποίο έχει κατασκευαστεί σε ένα ενιαίο οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, συνολικής έκτασης 383,40 τ.μ., που προήλθε ουσιαστικά από τη συνένωση δύο όμορων οικοπέδων.

Το συγκεκριμένο κτίριο αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα ενώ στο ισόγειο αναπτύσσονται  τέσσερα καταστήματα, καθένα από το οποίο διαθέτει ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Πύρρας.

Τέλος, από την άλλη πλευρά,  στα αζήτητα έμεινε η πλειονότητα των ακινήτων που βγήκε χθες στο σφυρί, όπως για παράδειγμα η πολυτελής κατοικία στην Εκάλη, η οποία ανήκε στην Greenview Properties, μια εταιρεία, η οποία φαίνεται να είναι η συνέχεια μιας παλαιότερης εταιρείας, η οποία στο παρελθόν συνδεόταν με τους αδελφούς Σάκη και Σάββα Χατζηιωάννου της αλυσίδας ένδυσης Sprider Stores καθώς και ένας σημαντικός αριθμός βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 14 =