αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό που όλοι ψάχνουν: Πως να μπλοκάρεις τα emails από συγκεκριμένους αποστολείς

Αυτό που όλοι ψάχνουν: Πως να μπλοκάρεις τα emails από συγκεκριμένους αποστολείς

Το Gmail διαθέτει ένα απλό αλλά ισχυρό σύστημα φίλτρων που μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τα εισερχόμενα emails σας. Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το σύστημα για να δημιουργήσετε ένα φίλτρο που διαγράφει τα emails που έρχονται από μια συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε να μην φτάνουν ποτέ στο Inbox σας.

Αρχικά, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο βελάκι που βρίσκεται στα δεξιά, στο πλαίσιο αναζήτησης.

Μόλις κάνετε κλικ στο βέλος, θα ανοίξουν οι επιλογές για “Σύνθετη αναζήτηση”. Γράψτε τη διεύθυνση email της οποίας τα μηνύματα θέλετε να διαγράφονται αυτόματα. Γράφετε τη διεύθυνση δίπλα από το “Από” (From). Έπειτα, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία φίλτρου” (Create filter).

Από τις επιλογές που θα σας εμφανιστούν, επιλέξτε τη “Διαγραφή” (Delete it) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία φίλτρου” (Create filter).

Θα εμφανιστεί ένα μικρό πλαίσιο επιβεβαίωσης στην κάτω αριστερή γωνία του site του Gmail, το οποίο θα λέει ότι το φίλτρο δημιουργήθηκε.

Αυτό ήταν! Το φίλτρο που θα σας “σώσει” από τους ανεπιθύμητους αποστολείς είναι έτοιμο και θα μπλοκάρει αυτόματα οποιοδήποτε email από τις διευθύνσεις που έχετε ορίσει.

Αν θέλετε να δείτε και να διαχειριστείτε τα φίλτρα σας, επιστρέψτε στην αρχική σελίδα του Gmail, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το “γρανάζι” στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων”.

Ανοίξτε την καρτέλα “Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις” και κάντε κλικ στις επιλογές “Επεξεργασία” (Edit) και “Διαγραφή” (Delete) για να διαχειριστείτε το φίλτρο σας.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 14 =