αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτό που κάνεις ανάμεσα στα 13 και στα 18 σου, μπορεί να σε οδηγήσει σε μία world-class καριέρα»

«Αυτό που κάνεις ανάμεσα στα 13 και στα 18 σου, μπορεί να σε οδηγήσει σε μία world-class καριέρα»

Κι όμως, κάποτε ο Bill Gates είχε κάνει την δήλωση που βλέπεις στον τίτλο αυτού του άρθρου. Αυτό που σου αρέσει περισσότερο να κάνεις όταν είσαι έφηβος, μπορεί να σου δείξει… τον δρόμο για μια πετυχημένη καριέρα.

«Το πράγμα που κάνετε με εμμονή μεταξύ 13 και 18 ετών, αυτό είναι το πράγμα στο οποίο έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσετε σε επίπεδο παγκόσμιας κλάσης», είχε πει ο Bill Gates σε συνέντευξη του, το 2016.

Όπως εξήγησε ο διάσημος δισεκατομμυριούχος, για τον ίδιο υπήρχε μόνο ένα πράγματα που έκανε με πάθος σε εκείνες τις ηλικίες: Να «γράφει» software. Μάλιστα, συνήθιζε να ξυπνά από τις 5 το πρωί, έτσι ώστε να περνά περισσότερη ώρα με τον υπολογιστή, μέσα στην ημέρα. Μάλιστα, ο «μικρός» Gates είχε καταφέρει να «χακάρει» ακόμα και τους υπολογιστές στο σχολείο του, στους οποίους δεν επιτρεπόταν να έχει πρόσβαση.

Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Λαμβάνοντας υπόψη την περίπτωση του Gates, εξετάζει το τι έκαναν στα εφηβικά τους χρόνια 3 ακόμα κορυφαίοι επιχειρηματίες. Οι Steve Jobs, Warren Buffet και Richard Branson.

1# Ο Warren Buffett επένδυε. Ναι ο γνωστός επενδυτής έκανε… περίπου το ίδιο και τότε. «Μου άρεσε να επενδύω», δήλωσε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Τότε, ο Buffett αγόρασε τις πρώτες μετοχές του στην εταιρία Citgo. Σε ηλικία μόλις 11 ετών. Και φυσικά συνέχισε και στα επόμενα χρόνια.

2# Ο Richard Branson ξεκίναγε επιχειρήσεις. Κι όμως, ο Branson ξεκίνησε στα 16 του να εκδίδει ένα σχολικό περιοδικό. Το οποίο δεν μακροημέρευσε, ωστόσο του έδωσε στα χέρια τα πρώτα του χρήματα, τα οποία τον βοήθησαν στην συνέχεια να ξεκινήσει άλλα business projects. Και κάπως έτσι έφτασε να είναι κορυφαίος επιχειρηματίας, βήμα- βήμα. Και φυσικά δισεκατομμυριούχος. Μπορείς να διαβάσεις το πως ξεκίνησε εδώ.

3# Ο Steve Jobs έκανε παρέα με το Steve Wozniak και έσπαγαν τους κανόνες. Ο Steve Jobs έγινε φίλος με τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak, στα 16 του. Ο Jobs ήταν μαθητής λυκείου, ενώ ο Wozniak πρωτοετής φοιτητής. Στα 17 του, ο Jobs μπήκε στο Reed college αλλά όπως είναι γνωστό τα παράτησε μόλις στο πρώτο 6μηνο. Και απλά παρακολουθούσε μαθήματα που βοηθούσαν την φαντασία του. Ένα από αυτά, ήταν μάθημα καλλιγραφίας. Ενώ σε εκείνη την χρονική στιγμή ίσως έμοιαζε «άχρηστο» και κάποιοι απορούσαν γιατί το έκανε, εκείνο το μάθημα τον βοήθησε πολύ στην συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της διάσημης ομιλίας του Stanford, η Jobs δήλωσε ότι η καλλιγραφία στο Reed ήταν ιδιαίτερα όμορφη και συναρπαστική. Και καθοριστική για την συνέχεια. «Αν δεν είχα πάει ποτέ στο συγκεκριμένο μάθημα καλλιγραφίας, ο Mac δεν θα είχε ποτέ πολλαπλές γραμματοσειρές ή γραμματοσειρές με αναλογική απόσταση» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Jobs.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 6 =