αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το skill που μπορεί να αυξήσει τα χρήματα που βγάζεις κατά 50%: Ο Warren Buffett έχει κάτι να σου πει

Αυτό είναι το skill που μπορεί να αυξήσει τα χρήματα που βγάζεις κατά 50%: Ο Warren Buffett έχει κάτι να σου πει

Ο Warren Buffett έχει βγάλει πολλά χρήματα στην ζωή του. Και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Τελικά, υπάρχει «συνταγή της επιτυχίας»; Ο έμπειρος επενδυτής, λέει ότι υπάρχει ένα skill που κάνει την διαφορά. Και δεν έχει να κάνει άμεσα με τα οικονομικά.

Ο Buffett είναι ξεκάθαρος: Αν θες να αναπτυχθείς και να βγάλεις χρήματα, πρέπει να είσαι καλός στο επικοινωνιακό κομμάτι. «Αν βελτιωθείς σε αυτό το κομμάτι, θα δεις σημαντική διαφορά στα χρήματα που βγάζεις, καθώς και σε πολλές άλλες πτυχές της ζωής σου», έχει πει ο ίδιος στην συγγραφέα, Gillian Zoe Segal, για λογαριασμό του βιβλίου της «Getting There: Book of Mentors».

Το να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, μπορεί να αυξήσει τα χρήματα που βγάζεις κατά 50%, έχει πει σε άλλη συνέντευξη του ο Buffett. Και εύκολα καταλαβαίνεις το πόση σημασία δίνει σε αυτό το κομμάτι.

Που στηρίζει όμως την άποψη του; «Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να μπορέσετε να βοηθήσετε τους άλλους να ακολουθήσουν τις ιδέες σας», εξηγεί. «Αν είστε πωλητής, θέλετε οι άνθρωποι να ακολουθήσουν τις προτάσεις σας. Εάν είστε management leader, θέλετε να σας ακολουθήσουν μέσα στην επιχείρηση», λέει ο Buffett.

Κάπου εδώ, θα πρέπει να πούμε ότι η επικοινωνία δεν ήταν… ένα από τα δυνατά σημεία του Buffett εξ αρχής. «Μέχρι την ηλικία των 20 ετών, δεν μπόρεσα να μιλήσω δημόσια» έχει παραδεχτεί ο γνωστός businessman. Το πρόβλημα του ήταν τόσο μεγάλο, που αγχωνόταν και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να μιλήσει μπροστά σε πολύ κόσμο. Στην συνέχεια βέβαια δούλεψε πάνω σε αυτό το κομμάτι, παρακολούθησε εξειδικευμένα μαθήματα, και κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − four =