αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το email του Jeff Bezos. Μήπως θέλεις να του στείλεις ένα μήνυμα;

Αυτό είναι το email του Jeff Bezos. Μήπως θέλεις να του στείλεις ένα μήνυμα;

Είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Κι όμως, ο Jeff Bezos έχει ακόμα και σήμερα ένα δημόσιο εταιρικό email, όπως σημειώνει σε άρθρο του το CNBC. Αυτό είναι το jeff@amazon.com. Εκεί ο ιδρυτής της Amazon λαμβάνει απευθείας feedback και παράπονα από πελάτες της εταιρίας. Εκεί καταφθάνουν πολλά emails.

«Ναι σωστά. Εξακολουθώ να βλέπω πολλά από αυτά» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC, αναφερόμενος στα μηνύματα που καταφθάνουν στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση.

Αλλά γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδρυτής ενός κολοσσού, να ασχολείται με αμέτρητα emails που φτάνουν σε ένα inbox; «Αντιμετωπίζω κάθε πρόβλημα που ακούω από έναν πελάτη ως ευκαιρία να βελτιωθώ», λέει ο Bezos στο νέο βιβλίο, «Invent & Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos», το οποίο είναι μια συλλογή από γραπτά του Bezos, συμπεριλαμβανομένων επιστολών και ομιλιών προς τους μετόχους.

Αν και το jeff@amazon.com είναι η κύρια εταιρική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Bezos, δεν μπορεί να διαβάσει όλα τα μηνύματα που παίρνει εκεί ο ίδιος, αλλά σημειώνει: «Βλέπω πολλά από αυτά και χρησιμοποιώ την περιέργειά μου για να διαλέξω ορισμένα emails».

Ο ίδιος παραδέχεται μάλιστα ότι τα περισσότερα emails που λαμβάνει, αφορούν παράπονα. Και ο Bezos λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτά τα email. Για παράδειγμα, εάν λάβει κάποιο παράπονο σχετικά με ένα ελάττωμα, θα ζητήσει από την ομάδα του να κάνει μια μελέτη και να βρει «τη βασική αιτία ή τις αιτίες». Και μετά «κάνουμε πραγματικές ριζικές διορθώσεις», λέει στο βιβλίο ο Bezos.

«Έτσι λοιπόν, όταν το διορθώνεις, δεν το διορθώνεις μόνο για αυτόν τον πελάτη. Το διορθώνεις για κάθε πελάτη και αυτή η διαδικασία είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού που κάνουμε» εξηγεί.

Τι λες, θα δοκιμάσεις να στείλεις ένα mail στον Jeff Bezos;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =