αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το 24ωρο του Jeff Bezos. Και είναι πιο απρόσμενο από ότι ίσως νομίζεις

Αυτό είναι το 24ωρο του Jeff Bezos. Και είναι πιο απρόσμενο από ότι ίσως νομίζεις

Βλέποντας τα κατορθώματα του Jeff Bezos, θα περίμενε κάποιος ότι έχει ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα κάθε ημέρα. Μιλάμε άλλωστε για τον άνθρωπο που παραιτήθηκε από την καλοπληρωμένη δουλειά του στην Wall Street πριν πολλά χρόνια, ξεκίνησε την Amazon με μόλις 10 υπαλλήλους, και σήμερα έχει στα χέρια του έναν τεχνολογικό γίγαντα. Ενώ ο ίδιος είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Μιλώντας πρόσφατα στο Economic Club of Washington, κάποια στιγμή αναφέρθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα του. Και το περιέγραψε με αρκετές λεπτομέρειες. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ίσως ότι το 24ωρο του Mr Amazon είναι αρκετά ανθρώπινο για τα δεδομένα του. Προσπαθεί να κοιμάται αρκετά, ενώ θέλει πάντα να βρίσκει χρόνο για να ξεκουράζεται και να είναι μαζί με την οικογένεια του. Εδώ είναι τα βασικά σημεία του προγράμματος του:

-> Ξυπνά νωρίς. «Πάω για ύπνο νωρίς και ξυπνάω νωρίς» είπε ο Jeff Bezos. Όχι πάντως τόσο νωρίς όσο άλλοι μεγάλοι CEO, σαν τον Tim Cοοk που ξυπνά στις 3:45.

-> Περνά τα πρωινά όπως του αρέσει. «Μου αρέσει να διαβάζω την εφημερίδα, μου αρέσει να πίνω καφέ, μου αρέσει να έχω πρωινό με τα παιδιά μου πριν πάνε στο σχολείο», δήλωσε. Εξηγώντας ότι αυτός ο χρόνος είναι σημαντικός για τον ίδιο.

-> Ξεκινά με τα πιο σημαντικά meetings. Όταν φτάνει η ώρα να εργαστεί για την Amazon, ξεκινά δυναμικά. Τα σημαντικά meetings πρώτα. Ξεκινώντας το πρόγραμμα στις 10:00.

-> Όταν κουράζεται, σταματά να παίρνει αποφάσεις. Όπως είπε, μετά τις 17:00 δεν συνηθίζει να παίρνει επαγγελματικές αποφάσεις. Θα το κάνει στις 10:00 της επόμενης ημέρας με καθαρό μυαλό.

-> Καλός ύπνος. Ο Jeff Bezos θέλει να κοιμάται κάθε ημέρα τουλάχιστον για 8 ώρες. Αυτό του δίνει την απαραίτητη ενέργεια. Δεν είναι πάντα δυνατό να κοιμηθεί τόσο, αλλά κάνει ότι περνά από το χέρι του για να το πετύχει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =