αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό είναι το ψηφιακό σκίαστρο, για να μην χτυπάει ο ήλιος τον οδηγό αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)

Αυτό είναι το ψηφιακό σκίαστρο, για να μην χτυπάει ο ήλιος τον οδηγό αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)

Η Bosch μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για τις οικιακές συσκευές της, αλλά η γερμανική εταιρεία πραγματεύεται και με άλλους τομείς της τεχνολογίας, και μάλιστα κέρδισε το βραβείο Best of Innovation στο CES 2020 χάριν στο Virtual Visor.

Πρόκειται για μια επίπεδη, ορθογώνια οθόνη LCD με ενσωματωμένα ημιδιάφανα εξάγωνα που θυμίζουν ψηφιακή κυψέλη, η οποία τοποθετείται στη θέση του σκιάστρου με σκοπό να αποτρέπει το φως του Ήλιου να τυφλώνει τον οδηγό, χωρίς να περιορίζει την ορατότητα του στο δρόμο. Το Virtual Visor παρακολουθεί το πρόσωπο του οδηγού, παρατηρεί τις εκφράσεις του και αντιλαμβάνεται πότε ο Ήλιος πέφτει επάνω του.

https://www.techgear.gr/portal-img/featured-full/14/bosch-virtual-visor.jpg

Η ομάδα της Bosch έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης που υπολογίζει τη θέση των ματιών και ενεργοποιεί συγκεκριμένες κυψέλες της οθόνης του Virtual Visor για να σκουρύνουν, σαν να έχεις ένα επιπλέον ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπροστά σου. Η όλη διαδικασία γίνεται σε πραγματικό χρόνο και αυτόματα, επομένως, ο οδηγός δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει καμία ενέργεια.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =