αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό είναι το πλάνο του Elon Musk, με το οποίο θέλει να στείλει 1 εκατ. ανθρώπους στον Άρη

Αυτό είναι το πλάνο του Elon Musk, με το οποίο θέλει να στείλει 1 εκατ. ανθρώπους στον Άρη

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι ο Elon Musk καταστρώνει σχέδια για μια αποικία στον πλανήτη Άρη και η τεράστια πρόοδος της SpaceX του επιτρέπει να μιλήσει πιο αναλυτικά για το όραμα του. Σε γενικές γραμμές, ο Musk πιστεύει ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα είμαστε σε θέση να στείλουμε 1 εκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη Άρη μέσα στα επόμενα 50-100 χρόνια.

Η χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων προωθητικών πυραύλων, όπως οι Falcon 9 της SpaceX, θα επιτρέψουν τον εφοδιασμό του σκάφους με καύσιμα, εν κινήσει. Το σκάφος αυτό ονομάζεται ITS (Inteplanetary Transport System) και θα χρησιμοποιεί 42 κινητήρες Raptor που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό η SpaceX.

Όπως διαβάζουμε στο Techgear.gr, σε πρώτη φάση, το ITS θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 άτομα και θα περιλαμβάνει εστιατόριο, κινηματογράφο και σεμινάρια για να περνά ευχάριστα η ώρα των επιβατών. Ο Musk πιστεύει ότι το ITS θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 1000 τέτοια ταξίδια μέσα στα επόμενα 50-100 χρόνια και γι’ αυτό έκανε την εκτίμηση του 1 εκατ. ανθρώπων της αποικίας.

Το σημείο κλειδί για όλα αυτά θα είναι το κόστος. Με βάση τους υπολογισμούς του Musk, σήμερα θα χρειαζόταν περίπου $10 δισ. για κάθε επιβάτη που θα ήθελε να ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη και στόχος του είναι να μειώσει αυτό το κόστος στα $200.000 χάριν στους επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 19 =