αρχικηVIRALΑυτό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε πολλοί μέσα στο αεροπλάνο

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε πολλοί μέσα στο αεροπλάνο

Ξέρεις τους τυπικούς κανόνες που πρέπει να τηρείς μέσα σ’ ένα αεροπλάνο, όμως, κάνεις το ίδιο λάθος σε κάθε πτήση σου. Μπορεί να μην στο έχει αποκαλύψει κανείς μέχρι τώρα, γιατί μερικοί δεν το θεωρούν και τόσο σημαντικό, ωστόσο μία συνήθεια που έχεις μέσα στο αεροσκάφος μόνο καλή δεν μπορεί να είναι.

Ποιο είναι τελικά το πιο επικίνδυνο πράγμα στο αεροπλάνο;

Μπορεί η ένδειξη για τη ζώνη να σβήνει λίγο μετά την απογείωση, όμως το να λύνεις τη ζώνη σου δεν είναι και ιδιαίτερα ασφαλές τελικά. Τόσο οι αεροσυνοδοί, όσο και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας αναφέρουν ότι η ζώνη των επιβατών πρέπει να παραμένει δεμένη ακόμα και όταν η ένδειξη δεν είναι αναμμένη.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τονίζεται ότι τα κενά αέρος είναι πολλές φορές απρόβλεπτα και πως μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε τραυματισμό.

Το Condé Nast Traveler αναφέρει πως μία τέτοια περίπτωση συνέβη και σε μία πτήση της Etihad από το Άμπου Ντάμπι στην Τζακάρτα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης αυτής τραυματίστηκαν 31 άνθρωποι. Παρόμοιο ήταν και το αποτέλεσμα μιας πτήσης της JetBlue από την Βοστόνη στο Σακραμέντο, όπου λόγω κακοκαιρίας το αεροσκάφος είχε αναταράξεις. Μία επιβάτης της πτήσης αυτής τόνισε χαρακτηριστικά πως είδε μία άλλη επιβάτη «κυριολεκτικά να πετάγεται από την θέση της». Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά και καλό θα ήταν να μην βγάζεις τη ζώνη σου στο αεροπλάνο, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος, όπως το να πας τουαλέτα. Στην τελική, το να έχεις δεμένη τη ζώνη σου δεν είναι και τόσο κακό, δεν χρειάζεται και να τη σφίγγεις πολύ.

Το να δένεις τη ζώνη σου είναι θέμα ασφάλειας και είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβεις πριν το επόμενό σου ταξίδι με αεροπλάνο!

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − one =